DUGOGODIŠNjI funkcioner UEFA Dušan Maravić je i posle prekida meča tvrdio da bi svaka druga registracija meča Srbija – Albanija osim 3:0 za „orlove“ bila politička, a ne prema zakonu.

S obzirom na „paket mera“ FSS smatra da je Evropska kuća izbalansirala kazne kako nijedna strana ne bi bila u prednosti. – Plašio sam se da UEFA neće ostati dosledna sebi ali sam zadovoljan što su utakmicu registrovali 3:0 u korist Srbije.

Time su dokazali su i dalje na liniji na kojoj su oduvek i bili – ističe Maravić za „Novosti“. * Da li je ova odluka poštena? – UEFA smatra da je pravedna, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda.

UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju. * Da li vredi žaliti se na odluku UEFA? – Praksa u UEFA je da žalbe teško prolaze i mogu samo dodatno da otežaju slučaj.

UEFA skoro nikada ne menja odluke. * Zbog čega su Srbiji oduzeta tri boda? – Oni su samo posledica svih naših incidenata u poslednjih 20 godina sa jasnom porukom da nas više neće trpeti.

Srbija je imala velike ispade kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

Zato je sve kulminiralo oštrom kaznom jer se ni FSS, ni Zvezda i Partizan do sada nisu pozabavili huliganima na pravi način. * Da li je sada momenat da se svi konačno ozbiljno uhvate ukoštac sa ovim problemom? – Trebalo je to da učine pre dve decenije, ali su dva naša najveća kluba i naš Savez uglavnom čekali da država umesto njih odradi posao.

FS Srbije mora da shvati da nas iz UEFA i FIFA više neće moliti da rešavamo problem huliganizma već će nas samo kažnjavati. * Kako sada procenjujete šanse Srbije u kvalifikacijama? – Igračima je sada potrebna hladna glava i verujem da će moći da se plasiraju i u ovim uslovima ukoliko prestanu da budu etno patriote a igraju na nivou svojih klubova.

Dosta je bilo razmetanja patriotizmom, Srbiji su potrebni njihovi golovi, dobra igra i pobede.

Sve ostalo je nebitno – oštrim tonom je zaključio Maravić.

Ostavi poruku