Majka Rive Stenkamp, koju je 2013. hicima iz pištolja ubio paraolimpijski šampion Oskar Pistorius, uverena je da je u noći ubistva njena ćerka „odlučila da napusti Oskara“, rekla je u ekskluzivnom intervjuu za časopis „Time“.“Njen odeća je bila spakovana.

Nimalo ne sumnjamo: te noći odlučila je da ostavi Oskara“, rekla je Džun Stenkamp i dodala da veza dvoje mladih ljudi nije bila konzumirana.“Nimalo ne sumnjamo u to da je nešto gadno pošlo po zlu, nešto što je Rivu toliko uznemirilo da je odlučila da se skrije iza zatvorenih vrata sa dva mobilna tlefona“, napisala je majka ubijene u knjizi „Riva, majčina priča“ koja će se od 6. novembra prodavati u Britaniji, a iz koje „Time“ donosi izvode.

Džun Stenkamp opisuje Oskara Pistorijusa kao „arogantnu“, „ćudljivu“, „prevrtljivu“, „eksplozivnu“,“posesivnu“, „rastresene“ osobu.

Predstavlja ga kao osobu „naoružanu do zuba“ i „laku na okidaču“.“Rivina je nesreća bila što ga je srela upravo ona jer bi taj, pre ili kasnije, nekoga ubio.

U to sam duboko uverena“, napisala je.

Dodaje i da je njena ćerka „neprestano sumnjala u njihovu kompatibilnost“.“Poverila mi je da nije spavala s njim.

Delili su krevet ali je strahovala od toga da njihovu vezu dovede do tog nivoa …

Nije želela da spava sa Oskarom sve dok ne bude sigurna.

Mislim da je njihova veza bila na kraju.

Duboko u srcu mislila je da ih ta veza neće usrećiti „, piše Džun Stenkamp.

Dodaje da nije uopšte zadovoljna time što je Oskar Pistorijus oslobođen optužbe za ubistvo s predumišljajem, za koje bi mu pretio doživotni zatvor. „Ne mislim uopšte da je Rivi ispunjena pravda“, tvrdi.

June Steenkamp i njen suprug Beri poverili su u intervjuu da bi želeli susresti Oskara Pistorijusa, iako Džun ne zna što bi mu u tom trenutku rekla.

Paraolimpijski šampion Pistorius (27), osuđen je u utorak na pet godina zatvora za ubistvo iz nehata svoje devojke ubijene na Dan zaljubljenih 2013. godine.

Ostavi poruku