Jagodina je prekinula Partizanov pobednički niz od osam uzastopnih mečeva i stavila tačku na seriju kojoj se divila cela Evropa.

Crno-beli jednostavno nisu mogli da izdrže toliki broj teških utakmica, pa su prvi put poklekli protiv Jagodinaca – 1:0, koji su znali da iskoriste i umor, slabo izdanje izabranika Marka Nikolića i da profitiraju na najbolji mogući način.

Gol odluke je delo bivšeg igrača tima iz Humske – Vladimira Jovančića.

Najveći rival Partizana, pored motivisane i prilično defanzivno orjentisane Jagodine, definitivno je predstavljao umor od žestokog raporeda utakmica i to se prilično odrazilo na igru u prvih 45 minuta meča.

Sa nekoliko izmena u timu, u odnosu na evropski duel sa Bešiktašom, trener Marko Nikolić je svom timu hteo da doda notu ozbiljnosti iskusnijom postavom i koliko-toliko i osveži redove, ali je delovalo da “cedi suvu drenovinu”.

Jer, izuzev borbenosti na granici limita, prvi deo je prošao bez gola, bez promene ritma, bez iole ozbiljnije akcije koja bi makar nagovestila da su gosti kadri da nadmudre Jagodinu na njenom ognjištu i nastave pobedonosni niz.

BEZ ŠTOPERA Silom prilika trener Marko Nikolić je morao da menja sastav tima i u noći pred utakmicu sa Jagodincima.

Pored silnih problema sa igračkim kadrom, crno-beli su juče moraloi da se odreknu i Lazara Ćirkovića, koga je u Jagodini sustigao virus gripa.

Medicinski tim je dao sve od sebe da osposobi fudbalera za utakmicu, ali Ćirković je imao i temperatru, pa je procenjeno da bi bio veliki rizik da bude u sastavu. Umesto Ćirkovića na poziciju štopera se vratio Branko Ilić, dok je Saša Marković dobio priliku na poziciji zadnjeg veznog. Umesto toga, dobar deo prvog dela igre je protekao u potrazi za sopstvenim identitetom, koji je “otupeo” u borbama sa Crvenom zvezdom i Bešiktašom, pa se grešilo na sve strane, tražilo “rešenje preko rešenja”, bez prepoznatljive agresivnosti i presinga, bez rešenja u veznom redu, samim tim u u napadu, gde su Petar Škuletić i Danko Lazović zbog slabog protoka lopte uglavnom vodili već izgubljene ratove.

Tek nekoliko poluprilika i pokušaja upravo Škuletića, pa i kapitena Ilića i Lazovića nisu bili dovoljni da uplaše Jagodince, niti golmana Đuričića, koji nije imao posla ni sa jednim konkretnim udarcem ka svom golu.

Jagodini, svežoj, motivisanoj, osokoljenoj zbog činjenice da igra na svom terenu, tako je značajno olakšan posao, jer Partizan u “istoj brzini” nije ni blizu opasan kao kada su igrači odmorni i kada tim ne robuje povredama i problemima.

Zato je domaćin većinu situacija na terenu rešavao bez problema, mogao i na miru da se posveti odbrani, ali i da vreba priliku da eventualno učini nešto više u napadu.

U tom segmentu igre izabranici Sima Krunića nisu bili preterano hrabri, ali su nekoliko puta dobro iskoristili greške crno-belih i odigrali brze kontre.

Ipak, Đurić (udarac sa deset metara u Lukača) i dva puta Lepović nisu imali koncentracije u završnici, pa su mreže ostale netaknute.

Bolje je Partizan ušao u nastavak meča, očigledno sa namerom da što pre postigne gol, skine teško breme, ali i omogući nešto otvoreniji meč.

Dobrih desetak minuta se igralo isped kaznenog prostora Jagodine, koja se branila sa svih deset fudbalera, no, rešenja kroz zgusnutu formaciju rivala nije bilo.

Sve se svelo na pokušaje Markovića sa distance i Drinčića direktno iuz kornera, koji nisu pronašli put do mreže.

A, onda je sevnuo kontranapad Jagodine, propraćen nizom ispadanja i grešaka fudbalera Partizana, koji prvo nisu zaustavili Mitoševića u prodoru, zatim ni centaršut Arsenijevića sa desnog boka, koji je išao paralelno sa gol linijom, a onda je i mladi Stevanović propustio priliku da pokupi loptu.

Ona je došla na levi bok, odakle je Đurić ponovo centrirao oštro po zemlji i pronašao usamljenog Vladimira Jovančića na petercu – 1:0.

ILIĆ I PANTIĆ PUNOLETNI Na dan odigravanja meča sa Jagodinom Danilo Pantić je postao punoletan.

Ipak, umesto slavlja sa porodicom, morao je rođendan da dočeka u karantinu.

Punolestvo je u nedelju dočekao i kapiten Saša Ilić.

Na dan kada se rodio Pantić, Ilić je 1996. godine debitovao, a tada je trener bio Ljubiša Tumbaković.

Pokušao je Partizan da zvrati što pre i spase šta se spasti može, ponovo pritisnuo domaćina i ubrzo stigao do kolosalne prilike.

Petar Grbić je pročitao loš pas Mihajlovića, izašao sam pred golmana Đuričića, mogao da bira da li da zatrese mrežu ili asistira Lazoviću i Škuletiću, no, odabrao je najgore.

Predugo čekao i traljavo šutirao u spoljni deo mreže.

Još nekoliko minuta je trajala dominacija Partizana, onda se borba rasplamsala.

Nikolić je posegao za neuobičajenom izmenom, poslao vezistu Marinkovića, umesto Stevanovića, na poziciju desnog beka, ne bi li dobio kvalitetnije centaršuteve sa te strane.

Borba se tek tada rasplamasla, počela je da uzvraća i Jagodina, koristeći totalnu ofanzivu gostiju i malo je nedostajalo da u 76. minutu, posle sjajne akcije Lepovića i Jovančića , domaćin duplira prednost.

Uzvratili su crno-belim akcijom Ninkovića i Živkovića, koja se okončala slabom reakcijom veziste, kao i udarcem Drinčića sa 20 metara, koji je zaustavila stativa.

Imali su gosti još jedan pokušaj poreko Ninkovića, ali je nedovoljno jak da bi ugrozio bedem Jagodine, koji juče nije popustio pred favoritom.

JAGODINA: Đuričić 7, Milinković 6,5, Ilić 7, Mihajlović 6, Gašić 7, Cvetković 7(od 88.

Martinović -) Mitošević 6,5, F.

Arsenijević 6,5, Lepović 7, Đurić 7,5 (od 90.

N.

Arsenijević -), Jovančić 7 (od 80. Šušnjar) PARTIZAN: Lukač 6, Stevanović 5,5 (od 80.

Marinković 6,5), B.

Ilić 6,5, Stanković 6, Volkov 6,5, S.

Marković 6 (od 68.

Ninković 6,5), Drinčić 6,5, Grbić 5 (od 60.

A. Živković 6,5), S.

Ilić 6, Lazović 6, Škuletić 6 Igrač utakmice: Milan Đurić (Jagodina).

Ostavi poruku