GUŽVA na centralnom terenu dvorane „Bersi“, ali osmeh i dobro raspoloženje oko Novaka Đokovića.

Naš najbolji teniser odradio je trening uoči starta mastersa u Parizu, a u pauzi između sparinga zbijao je šale sa trenerom Borisom Bekerom.

Sa druge strane mreže bio je 23-godišnji Francuz Pjer Igo Erber (120. na listi), sa kojim je Nole igrao u 2. kolu na ovom takmičenju prošle godine.

Pre njih dvojice, na istom mestu su trenirali Vavrinka, Nišikori, Raonić, Izner, svi francuski teniseri, što govori da je bio ozbiljan red u svlačionici.

BEKER U PARIZU KAO KOD KUĆE * NEMAC Boris Beker drži rekord sa Safinom po broju titula u singlu u Parizu – osvajao je ovo takmičenje 1986, 1989. i 1992.* BEKER je igrao najviše finala na pariskom mastersu, 1986, 1989, 1990, 1992, 1995.* BORIS je najmlađi šampion turnira, kada je uzeo pehar 1986. imao je tek 18 godina i 11 meseci. * NOVAKOV trener je rekorder i po broju uzastopnih pobeda u Bersiju, od 1986. do 1990. dobio je 14 trijumfa u nizu. Tek, tamošnji mediji pišu kako će biti zanimljivo ako se Đoković u drugom kolu sretne sa Rožerom Vaselanom (ako dobije Kolšrajbera), jer su obojica dobili dete 21. oktobra, pa bi to bio susret novopečenih roditelja.

Daleko važniji po Novaka je proboj u samu završnicu, jer u naredne dve nedelje biće rešeno ko završava godinu kao svetski broj jedan.

Mnogo zavisi od ishoda u Parizu, gde naš as brani 1.000 poena, a Rodžer Federer mu se ozbiljno približio na poziciji broja jedan osvajanjem turnira u Bazelu. „U igri“ je još i 1.500 bodova iz Londona, koje takođe Đoković mora da odbrani, dok je Federer u daleko boljoj poziciji.

Pritom, otežavajuća okolnost je mentalna spremnost Novaka da 100 odsto bude na terenu u momentima kada razmišlja i o bebi i supruzi Jeleni.

Ne bi trebalo zaboraviti ni veoma težak žreb Srbina, koji u svom delu ima Nišikorija, Mareja, Ferera, Dimitrova koji su veoma opasni rivali.

Svoj prvi meč Đoković igra u sredu, pa će imati vremena da se adaptira na uslove u „Bersiju“, i na nešto bržu podlogu od standardnog „hardkorta“, koja često ide u prilog snažnim serverima.

Ostavi poruku