NI na jednom gostovanju u Superligi nije lako pobediti, pa minimalan poraz šumadijskog fudbalskog superligaša Radničkog 1923, u duelu sa imenjakom u Nišu, i nije veliko iznenađenje, ali je, uprkos tome, posle derbija začelja, trener Vlado Čapljić napustio ekipu iz grada na Lepenici. – U kragujevačkom Radničkom ne postoji Uprava.

Nemam kome da se obratim.

Navodno, do toga su dovela politička previranja.

Nisam imao kontakt ni sa kim 15-ak dana.

Radnički kao da više ne postoji.

Osećao sam se kao pušten niz vodu – objašnjava Čapljić stanje u Radničkom i zašto je napustio „đavole“.

POLITIKA SVE PRELOMILA DOJUČERAŠNjI trener Radničkog kaže da su mu prijatelji, kojih u Kragujevcu ima mnogo, rekli da se vratio u najgorem trenutku. – Ne zbog toga što je već bilo teško, nego što su baš tih dana problemi eskalirali.

Sve se u jednom danu prelomilo, zbog političke situacije – objašnjava trener koga kragujevačka fudbalska publika voli i poštuje. Naglašava da je odluka doneta pre duela imenjaka na Čairu. – Rekao sam igračima da ću to da učinim, ukoliko ne ostvarimo povoljan rezultat, u nadi da to može da nas motiviše, da zbijemo redove i učinimo nešto više. Čapljić naglašava da ovaj potez može da doprinese da se ipak u fudbalskom Kragujevcu neko zamisli i prodrma i pokuša da popravi stanje. – Situacija u klubu se prenosi i na teren.

Pojedinci imaju kvalitet, ali Radnički nema tim.

Fudbaleri su se borili u Nišu, ali nismo došli do rezultata koji bi nas zadovoljio.

Iskusni stručnjak je, pored haosa koji ga je dočekao u klubu, imao i nepovoljnu okolnost da je tim vodio na dva gostovanja. – Krivo mi je što nijedan meč nisam vodio na „Čika Dači“.

Možda bi bilo nešto drugačije.

Ovako, žao mi je zbog toga što sam emotivno vezan za Radnički, žao mi je zbog prijatelja u Kragujevcu, ljubitelja fudbala i navijača, ali, morao sam nešto da preduzmem.

Nisam imao drugi izlaz – kategoričan je Čapljić.

Sada je Radnički u još većim problemima, ali je pitanje da li će imati ko da ih rešava.

MILOVANOVIĆ NA KLUPI UPRAVA Radničkog je usvojila ostavku trenera Vlade Čapljića i umesto njega imenovala Neška Milovanovića.

On je tokom karijere vodio Metalac, Mladost iz Lučana, Slogu iz Kraljeva i Radnik iz Surdulice.

Kragujevčani su ove sezone promenili već dva trenera, pošto je Čapljić pre mesec dana došao umesto Dragoljuba Bekvalca.

Ostavi poruku