Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje u kome ističe da je iznenađen izjavom predsednika Partizana Dragana Đurića i optužio ga da je „u interesnoj sprezi sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije“. Đurić je rekao da je FSS učinio sve što je mogao kako bi utakmica protiv Albanije protekla bezbedno i pozvao državu i njene organe na odgovornost. – Smatrali smo da je neophodno da dva velika kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan imaju dobre i korektne odnose u interesu fudbala, ali to je izgleda nemoguće.

Neprijatno smo iznenađeni izjavom Đurića koji se obrušio na državu i državne organe povodom organizacije utakmice Srbije i Albanije“, navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik Skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Crveno-beli smatraju da je Đurić dao ozbiljnu i neprosmišljenu izjava koja izlazi iz okvira predsednika jednog fudbalskog kluba. – Koju poruku je želeo da pošalje Dragan Đurić izjavom da su državni organi krivi za nerede na utakmici i da je neko namerno hteo da izazove krvoprolice.

Koga je hteo da zaštiti izjavom da je FSS uradio sve što je bilo u njegovoj moći? Tomislava Karadžića?“, dodaje se u saopštenju.

Iz Zvezde podsećaju da je FSS kao organizator skupa dužan da obezbedi sve uslove za nesmetano odigravanje utakmice i da to traže UEFA i FIFA od nacionalnih saveza, a ne od državnih organa. Klub sa Marakane se osvrnuo i na Đurićevu izjavu vezanu za incident u Đenovi. „Da li je to nastavak priče koju su godinama unazad u javnosti plasirali čelnici FSS bliski Đuriću da je Đenova organizovana od strane tadašnjih čelnika Zvezde i nekih političara koji su sada na vlasti? Simptomatično je da se poklope i slaba organizacija utakmice i upad huligana pred kamere i izjave Dragana Đurića – navodi se između ostalog u saopštenju. UEFA je prekinutu utakmicu Srbije i Albanije registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su joj oduzeta tri boda i igraće dve naredne utakmice u kvalifikacijama bez pristustva publike.

Ostavi poruku