DEMOKRATSKA stranka Srbije započela je pregovore sa strankama, pokretima, udruženjima i intelektualcima za formiranje bloka koji će nazvati „patriotsko-suverenističi“ – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, konačan izgled tog novog opozicionog saveza trebalo bi da bude poznat do kraja godine.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić sutra će na Sajmu knjiga posetiti i promociju knjige Pokreta Dveri, što će biti prvi javni susret sa članovima njihovog starešinstva posle njene pobede na stranačkim izborima.

Ona će u ponedeljak potpisati sporazum o zajedničkoj saradnji i sa izbegličkim udruženjima, a priprema se i serija razgovora sa uglednim intelektualcima.

Prema saznanjima „Novosti“, formiranje bloka trebalo bi, između ostalih, da podrže i Milo Lompar, profesor Filološkog fakulteta, Leon Kojen, penzionisani profesor Filozofskog fakulteta, Jovan Dušanić, profesor ekonomije, Igor Ivanović, publicista…

Vrh DSS očekuje da suverenističkom bloku priđu i predstavnici nacionalnih manjina u zemlji, koji su patriotski orijentisani.

U DSS su raspoloženi da ponovo privuku neke osnivače, a među njima i Milana Šećerovića i advokata Mirka Popovića, kao i nekadašnje visoke funkcionere Mirka i Draška Petrovića.

Taj blok će biti otvoren za saradnju i sa Srpskim otadžbinskim frontom, koji planira da osnuje Siniša Kovačević. OSTAJE NEUTRALNOST SANDA rašković Ivić je poručila juče da DSS nije i nikada neće odustati od svojih temeljnih načela: neutralnost Srbije, protiv ulaska u EU i NATO, za jaču saradnju sa Rusijom i RS: – Jedan od koraka koji može da doprinese ostvarenju ove politike jeste saradnja i objedinjavanje svih onih kojima je na srcu slobodna Srbija.

Ostavi poruku