NEADEKVATNO upravljanje avionom za vreme izvođenja desnog zaokreta na maloj visini, usled čega je došlo do sloma sile uzgona, odnosno prevlačenja, verovatni je uzrok pada sportske letelice „skaj lider 600“, 11. oktobra na letelištu u Bačkom Jarku! Navodi se ovo u informaciji Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda, o nesreći u Bačkom Jarku, objavljenoj na sajtu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

U kratkom opisu nesreće, u kojoj su poginuli pilot aviona, biznismen Tomislav Đorđević (64) iz Bukovca i njegov saputnik Bojan Joksimović (28) iz Beograda, navodi se da je pilot u završnoj fazi planiranja dobio radio-vezom sa zemljom, upozorenje da stajni trap na avionu nije izvučen. – Letenje je otpočelo oko 12.30 i izvođeno je u široj zoni DTD Bački Jarak, kao i nad samim letelištem – predočava u kratkom opisu udesa prof. dr Nebojša Petrović, glavni istražitelj Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda. – Pilot produžava let duž poletno-sletne staze, krećući se malom brzinom na visini ispod deset metara.

Negde na polovini poletno-sletne staze, kako se ukazuje, izvlači stajni trap i neposredno posle toga uvodi avion u desni zaokret povećavajući visinu leta. – Nedovoljno povećavajući brzinu, leteći sve vreme sa izvučenim zakrilcima, pilot uvodi avion u prevlačenje – piše dalje u opisu udesa. – Avion se na visini manjoj od 40 metara okreće u desnu stranu i pod uglom većim od 70 stepeni, udara o tlo na oko 180 metara od poletno sletne staze.

Tomislav Đorđević i njegov saputnik Bojan Joksimović U ovom udesu poginuli su pilot i putnik, dok je avion potpuno uništen.

Došlo je do pucanja rezervoara, gorivo se razlilo, pa se olupina aviona zapalila.

PREPORUKE PORED verovatnih uzroka, u informaciji o udesu civilnog aviona, navedena je i bezbednosna preporuka.- Komisija će izdati bezbednosne preporuke po završetku istrage okolnosti pod kojima se dogodio ovaj udes – piše u informaciji.

Ostavi poruku