Sve od sebe su dali fudbaleri Partizana ne bi li premašili gornji limit kvaliteta i eventualno iznenadili sjajni Bešiktaš, ali se protiv boljeg jednostavno nije moglo dalje od poraza.

Nošeni neverovatnim navijanjem „grobara” crno-beli su u nekim periodima igre uspeli da pariraju, promašili i nekoliko sasvim dobrih prilika, pa su surovo kažnjeni od tima čiji igrači su plaćeni milionima.

I, pored svega, najvernije pristalice su i fudbalere i trenera Marka Nikolića ispratile ovacijama, bodrenjem i pesmom, što je impresioniralo i gostujućeg trenera Slavena Bilića, koji je posle utakmice rekao da je tako nešto video samo u rodnom Splitu i nigde više. – Rekao sam odmah posle meča da je to za mene ubedljivo najjači utisak, ako skrenem misli sa onog sportskog, koji mi je po opisu posla primaran.

Onakvo bodrenje, podrška, ovacije, ispraćaj sa terena – to je nešto neverovatno i za mene gotovo neshvatljivo – u dahu priča za “Sport” trener Marko Nikolić. – Ljudi su ispoštovali naše apele, došli po lošem vremenu da nas podrže i to je za svako poštovanje.

Zato sam igračima dan posle utakmice rekao da nas Bešiktaš više ne interesuje, da zaborave sve to kako znaju i umeju, jer naša obaveza je da pobedimo Jagodinu i uzvratimo navijačima za sve one lepe trenutke koji su nam priredili u četvrtak uveče.

Izgovora ne sme da bude! Taj odnos publike, koji je upotpunjen ponašanjem igrača na terenu, njihovom željom da im uzvrate protiv boljeg od sebe je takođe nešto veoma pozitivno i zato su i nagrađeni ovacijama.

Ljude ne možete prevariti, videli su da smo izvukli svaku kap znoja, ali nekada to jednostavno nije dovoljno.

Bešiktaš je jednostavno pokazao da mu je mesto čak i u Ligi šampiona?BUDUĆNOST PRED STEVANOVIĆEMDebi Miladina Stevanovića je iznenadio samo one koji ne prate pomno dešavanja u Humskoj, jer je mladi fudbaler tokom letnjih priprema pokazao da ima veliki potencijal… – Debi Stevanovića, uz već „iskusne” Pantića i Živkovića je, još jedna pozitivna stvar sa meča protiv Bešiktaša.

Korektno je odradio zadatke, uz to smo želeli da ga pripremimo za naredne teške utakmice.

Imam poverenja u njega, borac je po prirodi, poseduje i kvalitet, pa ćemo raditi sa njim kako bi napredovao – kaže Nikolić. – Igrali smo samo prvih desetak minuta kako smo želeli, posle čega su oni preuzeli konce i uspeli da postignu taj gol, koji je u značajnoj meri uticao na dalji tok meča.

Imali smo istina veliku priliku preko Andrije Živkovića, nismo je iskoristili i kazna je stigla u najgorem mogućem trenutku.

Turci su bolji tim i nema tu šta da se priča, na nivou su Lige šampiona, gde bi igrali ozbiljnu ulogu.

Sa druge strane, mi imamo neke stvoje limite i, rekao sam i ranije, srećni smo što smo uopšte deo evropskog krema i što smo navijačima omogućili da zajedno sa nama vode bitke sa velikim timovima. Čak i Slaven Bilić reče posle meča da je ekipama sa Balkana teško da odigraju dva vezana teška meča? – Voleli bismo da možemo da pariramo najvećima, ali teško je to, pogotovo u okolnostima.

Branko Ilić i Lazar Ćirković igraju svaki meč po 90 minuta bez priprema, jer je takav splet okolnosti, povrede nekih drugih igrača su iznudile rešenja.

Drinčić nije trenirao tri nedelje i vratio se u dve teške utakmice, o povredi Miroslava Vulićevića se već sve zna.

Onda u „vatru” idu klinci od 17, koji su naš ponos i od kojih se tek očekuje da stasaju.

A, da bi bio konkurentan ekipama poput Totenhema i Bešiktaša mora da se poklopi još niz okolnosti: da smo u najboljem momentu, kao krajem leta i početkom jeseni, da smo svi zdravi i u formi i da rival nema svoj dan.

U svakoj drugoj situaciji ti timovi su favoriti. Šta je to što nedostaje Partizanu da bi prevalio i taj poslednji korak do evropskog proleća? – Možda malo širi igrački kadar i malo srećnija situacija u celokupnom sportskom sektoru.

Međutim, hajde da sačekamo kraj jeseni, pa da lepo sumiramo utiske.

Sada se okrećemo Jagodini, jer želimo da održimo pobednički korak u takmičenju koje je za nas primarno, kao i da se odužimo navijačima za podršku kakva se ne pamti – jasan je Marko Nikolić.

Ostavi poruku