SUĐENjE Marku Milićevu, optuženom da je bio za volanom „mini kantrimena“ kojim je 25. jula na Brankovom mostu u Beogradu udario Luku Jovanovića (21), koji je od zadobijenih povreda preminuo, zakazano je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu za 4. novembar! Pored Milićeva, postupak će se voditi i protiv njegovog kuma Bratislava Vesovića, koji je bio u vozilu, i taksiste Saše Jankovića, koji se brani sa slobode.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, Milićev je vozeći „kantrimen“ brzinom od 110 kilometara na sat udario Jovanovića.

Mladić je sa trojicom drugara po povratka iz grada pokušao da sa kolovoza na Brankovom mostu pomeri „ladu“ kojoj je otpao točak.

Dok su gurali automobil iz srednje u krajnju desnu traku u smeru od Zelenog venca ka Novom Beogradu na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Luka je ostao da leži na drumu, a preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru. – Nakon udesa, Milićev nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene – navodi Tužilaštvo. – Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela.

Njih dvojica sreli su se nakon nesreće na pumpi u Čingrijinoj ulici, da bi potom sakrili vozilo.

Kako ukazuje Tužilaštvo, vozač „Pink taksija“ Saša Janković se optužnim predlogom tereti „zato što nije prijavio da je došlo do udesa“, iako je, kako se tvrdi, video da je „kantrimen“ oštećen, ali i da nije reagovao na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.

Inače, vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće još nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Milićev je uhapšen u kineskom gradu Šendženu u provinciji Guangdong 29. avgusta godine, po poternici srpskog Interpola.

Do Kine je stigao iz Hongkonga 15. avgusta, kao turista.

On je, kako je utvrđeno, iz Beograda otputovao za Istanbul 10. avgusta, odakle je za Aziju odleteo posle tri dana.

PREDLOŽENE KAZNE TUŽILAŠTVO je predložilo sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Za Vesovića je predložilo kaznu od tri godine zatvora, a za Jankovića 10 meseci zatvora. SPORAZUMI * TREĆI osnovni sud prihvatio je sredinom prošlog meseca sporazume o priznanju krivice koje su petoro prijatelja Marka Milićeva, sklopili sa Tužilaštvom.

Oni su, inače, kobne večeri bili sa njim u vozilu. * TAMARA Bogdanović osuđena je na deset meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Kazne su zasada počeli da izdržavaju Lepen i Petrovićeva.

Ostavi poruku