POLITIČKA odluka iz Niona svakim novim danom povećava zabrinutost za fudbalsku igru, istinu i pravdu.

Jer, danas više ništa nije sveto, a disciplinci UEFA su pokazali kako sve može da se tumači zakon.

Odluka da se utakmica dobije službenim rezultatom (3:0), a da se istog trenutka ta tri boda prebrišu i oduzmu, svakako predstavlja presedan koji će ući u anale, ne samo evropske „kuće fudbala“. – Znao sam da će UEFA biti rigorozna, ali nisam očekivao da će „pravdu“ isterivati na ovaj način – bilo je prvo što je rekao na ovu temu legendarni Dragan Džajić. – Ali, nažalost, očigledno je da je danas sve moguće, pa i ono nemoguće.

Džajić naglašava da su Albanci, a ne Srbi krivi za sve što se događalo na stadionu Partizana.

DANSKA KAO USUD KAD god nešto za nas ne valja, tu su Danci.

Istina, posredno, ali opet za njih dobro. – Svi se sigurno sećaju da su nas Danci zamenili kada smo izbačeni sa Evropskog prvenstva u Švedskoj i da su oni tada postali prvaci.

Sada smo opet mi kažnjeni, nestala su tri boda koja smo očekivali u igri, a posle nam bili dodeljeni, a plus ćemo Dance dočekati bez pomoći navijača.

Gde je tu ravnopravnost i regularnost? UEFA je svojim nestvarnim odlukama pogurala Dance i Portugalce, a nama podmetnula nogu i gurnula nas u drugi plan.- Mi smo oštećeni, i to debelo, pa nismo mi izazvali nerede.

Dron sa tim transparentom, kako bih ga nazvao jer zastava sigurno nije, prouzrokovao je dalje reakcije.

A onda su albanski reprezentativci kidisali na Stefana Mitrovića koji je mirno pokušao da taj pamflet skloni sa terena kako bi se utakmica nastavila.

Uz smešnu priču da su branili svoju zastavu, koja, naravno, nije albanska nego sklepana, izmišljena za tu priliku, gostujući fudbaleri su napravili haos na terenu.

I tek tada je sve izmaklo kontroli i tek tada možemo da pričamo o našim greškama, upadu navijača na teren, tuči…

Ali, to su posledice, koje svakako podležu kazni, ali ne možemo mi da budemo drastično kažnjeni a da se Albanci izvuku sa, po meni, minimalnom kaznom – u dahu priča Džaja.

I šta sada? U FSS su već presavili tabak. – Da se žalimo moramo jer bismo u suprotnom priznali da smo krivi i za ono što nismo, ali se bojim da od toga nema ništa.

Moje iskustvo mi, nažalost, govori da će UEFA po svaku cenu braniti svoju Disciplinsku komisiju, daj Bože da grešim.

Mnogo je nelogičnosti u odlukama i jedva čekam da stignu obrazloženja.

Baš me interesuje kako će objasniti tako blagu kaznu Albancima koji su izveli političku diverziju na fudbal, na Srbiju, a upravo ti Evropejci insistiraju da nema politike u fudbalu.

Džajić kaže da je očekivao kaznu za slabu organizaciju, ali ne i oduzimanje tri boda, dve utakmice bez gledalaca plus 100.000 evra minusa u kasi FSS. – Što je mnogo, mnogo je.

Neka pozadina postoji, pretpostavljam o čemu se radi, ali ne bih naglas da nagađam.

Međutim, još jednom, po ko zna koji put nismo u ravnopravnom položaju sa ostalima.

Neprihvatljivo je i nekorektno da mi igramo bez navijača, a da će nas Albanci dočekati sa punim tribinama i, siguran sam, užarenom i nesportskom atmosferom.

I Džajić je poslednjom rečenicom samo otvorio pitanje svih pitanja: šta će biti u Elbasanu 8. oktobra 2015. godine? I sam ponudio odgovor: – Ne vidim kako će se taj meč u Albaniji odigrati! Kako će se zaštiti naši igrači i kako će se sve završiti ako mi budemo u rezultatskoj prednosti.

Pitanja mnogo, a odgovora nigde.

To što će utakmica biti visokog rizika ništa ne znači.

Pa, ako su Albanci mogli da sve izrežiraju u Beogradu, šta možemo očekivati u Albaniji.

Ne znam, ali jedno je sigurno: UEFA je svojim skandaloznim odlukama samo dolila ulje na vatru i ugrozila regularnost kvalifikacionih okršaja – zaključio je ovu oporu priču Dragan Džajić.

Ostavi poruku