ODLUKOM iz Niona su u petak bili svi nezadovoljni i dok je većina „otrovnih strelica“ išla ka UEFA, predsednik Partizana Dragan Đurić je kao glavne krivce etiketirao državne organe jer nisu ništa uradili na sprečavanju ulaska huligana na stadion Partizana. – Krajnje neobjektivna odluka UEFA, ali državni organi bi trebalo da se zamisle zašto su dozvolili da dođe do ovakve odluke.

Trebalo bi srpskoj javnosti da kažu zašto je dozvoljeno da 100 pijanih navijača sa vođom iz Đenove bude pušteno na stadion.

Da li hoćemo „srpski Hejsel“? Neko je želeo da se desi krvoproliće, to su želeli i u Đenovi, to su isti kreatori – rezignirano je konstatovao i pitao u isto vreme prvi čovek kluba iz Humske.

Po njegovim rečima, brojni signali uoči meča su ukazivali da bi moglo da dođe do nemilih scena i da je čak i komesar za bezbednost FSS nedvosmisleno upozoravao na tu mogućnost. – Gospodin Mirkov je na vreme obavestio državne organe i intervenisao kod njih tim povodom, ali niko nije reagovao.

Da navijači nisu ušli ne bi bilo kazne, bilo bi 3:0 za nas.

Dakle, nije nas kaznila UEFA, kazna je došla od onih koji su dozvolili da uđu pijani huligani na stadion. – Zaboravili smo Đenovu, šta bi sa istragom? Sve je to sramno, sve je to ista družina.

Javno pitam zašto MUP nije obelodanio istragu iz Đenove, rekli su da je sve završeno!? U čemu je problem? Dogodila se nova Đenova, kad će se počinioci izvesti pravdi? Žao mi je naših momaka koji igraju za reprezentaciju, koji oni motiv posle svega više imaju da igraju? Đurić nije u potpunosti odbacio ni odgovornost FSS. – Žao mi je ljudi iz FSS, ali i njih pitam zašto ne kažu srpskoj javnosti da su ostavljeni da se sami bore sa huliganima.

Neka objasne koga su obavestili, kome su slali mejlove sa unapred izrežiranim scenariom, pa neka ti koji su dobili dopise objasne zašto nisu reagovali i preduzeli mere, to je njihova obaveza.

Isto tako, neka kažu ko je naredio da policija ne bude unutar stadiona oko celog terena – u dahu je završio Đurić.

Ostavi poruku