ZORANA Arunović osvojila je osmo mesto vazdušnim pištoljem trećeg dana finala Svetskog kupa u streljaštvu u Gabali u Azerbejdžanu sa 77,3 kruga.

Pobedila je Alehandra Zavala (Meksiko) sa 201,5 krugova, ispred Klaudije Bres (Poljska) sa 200,6 krugova i Selin Gobervil (Francuska) sa 176,2 kuga.

Zavala je, inače, ušla kao poslednja, osma, u finale sa 378 krugova.

Arunovićeva je pre finala bila druga sa 384 kruga (po serijama 96, 94, 95, 99) iza Ekaterine Koršunove (Rusija) koja je imala 385 krugova. – Ne znam šta da kažem, prilično sam razočarana – rekla je posle finala Zorana Arunović, koja je lane u finalu Svetskog kupa u Minhenu osvojila dva „srebrna“ kristalna globusa. – Plasirala sam se kao druga u finale sa dobrim kvalifikacionim rezultatom od 384 kruga, međutim, prva sam ispala! Vrlo sam zadovoljna osnovnim delom.

Na početku sam se dosta mučila, ali sam završila sa sjajnom serijom od 99 krugova, najboljom od svih 11 učesnica.

Nažalost, ovog puta sam loše otpucala finale, jedan kiks me je koštao nastavka borbe za kristalne globuse.

Pobedila je Meksikanka sa najnižim rezultatom u kvalifikacijama.

Novi format finala to dopušta.

Trener Dragan Donević je pohvalio sjajno pucanje Zorane Arunović u kvalifikacijama: – Ova finala su takva da sreća utiče sa 80 procenata a znanje i spremnost 20 procenata.

To se pokazalo kod Meksikanke, sve je bilo u finalu na njenoj strani.

Zorana Arunović je u najgorem trenutku opalila osmicu i, na žalost, ispala. Srpski strelci u nedelju završavaju takmičenje.

Damir Mikec i Andrija Zlatić gađaće MK pištoljem.

Ostavi poruku