DISCIPLINSKA komisija UEFA odluku o prekinutoj utakmici Srbija – Albanija doneće u petak kao što su i pretpostavljali u FS Srbije. Specifičnost slučaja i jasne činjenice da je fašističko-politički transparent Albanaca inicijalna kapisla za sve kasnije nerede, zati obimnost materijala, više od 12 izveštaja i dopunskih materijala koje su poslali svi akteri, od oficijalnih lica do dva Saveza, odužili su odluku o procesu koji UEFA do sada nikad nije imala.

I zato su u četvrtak i dalje provejavale naznake da bi odluka mogla da bude „ni po babu ni po stričevima“ i da glasi: novi meč na neutralnom terenu, uz veliku novčanu kaznu za oba Saveza, nekoliko mečeva pred praznim tribinama, a za FSS, kao povratnike u prekršajima i uslovna vremenska kazna izbacivanja.

UEFA neće biti blaga, ali neće ni doneti nepravednu odluku.

Koliko je evropskoj „kući fudbala“ značajno da u situaciji kad su svi osudili politizaciju sporta sa albanske strane, što se najrigoroznije kosi sa Statutom UEFA, određena je iskusna tročlana komisija: Tomas Partl (Austrija), Hans Lorenc (Nemačka) i Žoel Volf (Luksemburg). Partl je predsednik Disciplinske komisije UEFA, bivši sudija okružnog suda u Austriji, dugogodišnji član evropske „kuće fudbala“, odlikovan zbog svog izuzetno principijelnog rada.

Nemac Lorenc je glavni „disciplinac“ u FF Nemačke, opisuju ga u jednom članku kao strogog ali pravičnog, dok je Volf pravnik i bivši generalni sekretar FF Luksemburga.

Njih trojica su u četvrtak od ručka zasukali rukave i iskrojiće sudbiju prekinutog meča.

Iz slučaja je odmah bio sklonjen Danac Džim Stjerne Hansen jer je u sukobu interesa.

Srbija je srž odbrane koncipirala na političkoj provokaciji i transparentu koji proklamuje tzv. „Veliku Albaniju“, kao i na odbijanju igrača Albanije da nastave meč iako je UEFA donela odluku da za to postoje uslovi na stadionu Partizana.

Albanci, s druge strane, napad baziraju na ulasku navijača u teren, batinama koje su njihovi igrači dobili od navijača Srbije i pojavljivanju Ivana Bogdanova.

Na tročlanoj komisiji je da locira uzrok i odreže kazne.

Kad je raspon kazni u pitanju, treba reći da je ona maksimalna novčana milion evra, a ona vremenska pet godina izbacivanja iz svih takmičenja.

Ostavi poruku