NjUJORK – Za sada neidentifikovani napadač sekirom je napao grupu od četiri njujorška policajaca koji su pozirali za fotografiju i tom prilikom ranio dvojicu, od kojih je jedan u kritičnom stanju, posle čega je napadač ubijen.

Policajci su patrolirali peške kada ih je jedan fotograf zamolio da poziraju za fotografiju u ulici Kvins juče oko 14 sati po lokalnom vremenu, izjavio je portparol njujorške policije.

Jedan čovek je iznenada počeo da maše sekirom kojom je udario jednog policajca u desnu ruku, a zatim je ponovo zamahnuo i udario drugog policajca u glavu, ispričao je portparol policije.

Druga dva policajca su pucala u napadača i usmrtila ga.

Osumnjičeni, čiji identitet još nije potvrđen, ali je objavljeno da ima oko 32 godine, proglašen je mrtvim na licu mesta.

Jedna prolaznica je ranjena od zalutalog metka.

Ona je operisana i sada se oporavlja u bolnici, prenosi Rojters.

Oba povređena policajca se leče u bolnici Jamajka, a 25-godišnji policajac koga je napadač udario sekirom u glavu nalazi se u kritičnom stanju posle operacije.

Stanje drugog policajca koji ima 24 godine je stabilno, navodi policija. „Još nije utvrđen motiv ovog napada“, izjavio je na konferenciji za novinare policijski komesar Vilijam Breton.

Policija nije htela da komentariše izveštaje medija da je napad povezan sa terorizmom.

Sva četiri napadnuta policajca diplomirala su 8. jula na Policijskoj akademiji.

Ostavi poruku