Došao je po mišljenju mnogih stručnjaka u Crvenu zvezdu kao kec na desetku poslednjeg dana avgusta da značajno poboljša kvalitet tima, ali Aleksandar Katai (21) do sada nije dobijao pravu minutažu.

U početku je bilo realno opravdanje da nije fizički spreman, a posle skoro dva meseca počele su priče da momak iz Srbobrana ima loš mentalitet i da treba da se uozbilji u ispunjenju zadataka na terenu.- Neću da polemišem, kako me ne bi pogrešno shvatili, ali nisam neozbiljan.

Svestan sam da se nalazim u klubu koji ne trpi prosek i pokazaću učinkom da vredim. Želim uspehe sa Zvezdom, a znam da nije lako ući brzo u dobru formu – kaže Katai.

Na dolasku brzonogog veziste insistirao je trener Nenad Lalatović.- Poslednji takmičarski meč za Platanijas u Grčkoj sam odigrao sredinom maja, a posle povratka u Olimpijakos počeo sam da tražim novi klub. Čitava misija je trajala predugo, tako da sam radio samo individualno što nije dovoljno.

Minutaža diktira mnoge poteze kada je u pitanju najbolji tim.- Odigrao sam samo dve prijateljske utakmice i poluvreme protiv Spartaka u Moskvi.

Ostale utakmice u šampionatu odrađivao sam samo u finišu, pa ne treba tako brzo da se donosi konačan sud.

Kada bi počeo da igram u kontinuitetu sve bi izgledalo mnogo bolje.

Poverenje se stiče i kroz rad na treninzima.- Pokušavam da pružim maksimum.

I sa klupe kada ulazim želim da dođemo do pobede ili sačuvamo prednost u čemu nam je zajedno pošlo za rukom.

Utisak sa strane ponekad zna i da prevari, a mislim da je moja sudbina u rukama trenera.Šef je najavio promenu uloga za sutrašnji meč sa Donjim Sremom.- Nadam se da ću da budem starter na tom ili na nekom sledećem ispitu pošto su pred nama tri meča za samo sedam dana, a potrebna je ogromna energija da se ostvari zacrtani planovi.

Hoću da ponovim da bez konstantnih napora nema napretka i to je sasvim jasno.

Možda šef hoće da prođem pripreme na zimu, pa da onda odrađujem zadatke.

Katai očekuje i da pogodi protivničku mrežu što mu je u opisu posla.- Čist sam pred sobom i znam koliko mi je u duši stalo da beležim pobede sa Crvenom zvezdom.

Da nije tako ne bi ovde dolazio – zaključio je Aleksandar Katai.

KATAI:FIZIČKI SAM SPREMANTokom dve reprezentativne pauze Katai je imao dupli program treninga, a igrao je i prvi put u večitom derbiju posle vođstva Partizana.- Prekovremeni rad treba da donese rezultate.

Osećam se potpuno spreman da uspešno odradim sve zadatke – smatra Katai.

Ostavi poruku