Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da odluka o uslovnom prijemu Kosova u Međunarodni olimpijski komitet nije dobra, jer ne vodi ka rešavanju problema, već stvara nove.

Problem je, kako je dodao, što ne postoje jasno utvrđena pravila ko ima pravo da postane čaln MOK-a. – Mi smatramo da je to neko ko ima legitimitet – u smislu čalnstva u UN – rekao je Dačić novinarima. – Srbija će učiniti sve kako bismo stvari doveli u normalan red, a to je da pregovaramo, da vodimo dijalog, a ne da imamo politiku svršenog čina – dodao je on.

Dačić je takođe rekao da odluka UEFA da prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali da istovremeno srpska selekcija bude kažnjena oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope predstavlja gubitak za sve učesnike. – Iz svega ovoga se vidi samo jedno – da smo svi zajedno izgubili mnogo.

I Srbija i Albanija i svi mi koji smo gledali taj događaj – rekao je Dačić novinarima.

On je dodao da je verovatno nezadovoljna i srpska i albanska strana, ali da je to logična posledica utiska koj postoji u našem regionu, a koji, kako kaže, nije pogrešan, a to je da se problemi u odnosima sele na sportske terene. – Bolje je da je odluka bila da se odigra nova utakmica – rekao je on.

Ostavi poruku