BEOGRAD – Tokom noći u Beogradu se dogodilo šest saobraćajnih udesa u kojima je 11 osoba povređeno, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Šest osoba je povređeno u udesu, koji se dogodio oko 21.40 časova na novosadskom autoputu, rekla je Macura. Ženska osoba stara oko 40 godina i dečak uzrasta šest godina zadobili su oboje povrede grudnog koša i istezanje vrata, a prevezeni su u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći. Žena stara oko 63 godine zadobila je povrede kuka i potkolenice, muškarac star 66 godina povredu potkolenice, a žena stara 50 godina povrede oba kolena i obe šake, navela je Macura.

Sve troje je prevezeno na odeljenje za ortopediju KBC Bežanijska Kosa, objasnila je portparol Hitne pomoći.

Tom prilikom mladić star 22 godine zadobio je povredu grudnog koša i istezanje vrata, ali je posle ukazane pomoći odbio transport u bolnicu, kazala je Macura. Muškarac star oko 69 godina je kao pešak u udesu oko 22.30 časova u Cvijićevoj ulici zadobio višestruke razderotine na poglavini i povrede kuka i skočnog zgloba, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura. Žena stara oko 83 godine je kao pešak u udesu oko 20.20 časova na uglu ulica Kosovske i Takovske zadobila razderotinu potiljačnog dela glave, istezanje vrata, povrede kolena i natkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Muškarac star 32 godine je u udesu oko 00.20 časova u Užičkoj 38 zadobio otok i modricu temenog dela glave i istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći. Ženska osoba stara 25 godina je kao pešak u udesu nešto posle 20 časova u Ulici Patrijarha Joanikija zadobila povredu kuka, a prevezena je u Institut za ortopediju na Banjici, navela je Macura.

Mladić star oko 20 godina je u udesu oko 19.10 časova na obilaznici u delu od Dobanovaca ka Ostružnici zadobio povredu glave i istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 113 intervencija od kojih 19 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Ostavi poruku