Prvi bod CSKA u ovosezonskom ciklusu Lige šampiona, remi (2:2) pred praznim tribinama „Himki arene” u susretu sa Mančester Sitijem, za 500.000 evra u klupskoj kasi.- Bio bi i milion da se nije previše respektovao rival – ističe srpski reprezentativac Zoran-Bambi Tošić u razgovoru za „Sport”. – U meč smo, dakle, ušli sa defanzivnim opredeljenjem, ali takav pristup doneo je, ipak, dve lopte u našoj mreži?! Tek posle toga smo se trgli i zaigrali kako znamo i umemo, u stilu: ofanzivno, pa šta bude! Izašao je odbrambeni igrač, ušao napadač, sve je krenulo na vodenicu CSKA.

Mnogi bacaju senku, misle da nije postojao prekršaj Kolarova za penal, iz kojeg je, u 86. minutu, Načo izjednačio rezultat?- Problematična situacija, možda i nije bilo za jedanaesterac, ali, još je jasnije da su gosti postigli drugi gol iz ofsajda.

Prema tome, ako je baš neko želeo da traži dlaku u jajetu, u spornim trenucima smo 1:1.

Zadovoljni ste?- Kad se zna protiv koga smo igrali, ne mogu da budem nezadovoljan, mada CSKA ima obavezu, bez obzira sa kim se sastaje na svom terenu, da ceni samo pobedu.

Otud mi je još čudnije što smo počeli bojažljivo.

Jednostavno, nismo ličili na ekipu koja melje u ruskom šampionatu.

Pet uzastopnih pobeda?- I zato smo sad na dva boda do lidera Zenita – dodaje Tošić. – U nedelju predstoji gostovanje Ufi, nećemo putovati u njen grad, već u Perm i odmeriti snagu na stadionu Amkara.

Veštačka trava?- U timu su svi zdravi, to je bitno, lako ćemo za podlogu.

Plan: ceo plen!Kako ćete sa Zenitom nedelju kasnije u Moskvi?- Eto prilike da preteknemo momke iz Sankt Peterburga.

Derbi! Za njim još jedan derbi, protiv Dinama.

Saznaćemo, zapravo, na pomenutim utakmicama koliko vredimo i da li smo spremni za odbranu titule, nadam se da jesmo – zaključio je Zoran Tošić.

NOVI STADION 2015.

GODINEGodinama se gradi stadion CSKA, pretpostavlja se da će u sledećoj sezoni svečano da se preseče vrpca.- Udaljen je pet kilometara od Crvenog trga, okružen stambenim objektima, imaće 30.000 stolica, biće lep, moderan, kakav i zaslužuje CSKA – kaže Tošić.

Ostavi poruku