Naslovna Srbija Lisice Safetu Kaliću posle rođendana, uhapšen sa kosovskim pasošem!

Lisice Safetu Kaliću posle rođendana, uhapšen sa kosovskim pasošem!

0

NAJTRAŽENIJI begunac koga je Crna Gora potraživala gotovo tri godine i jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu, kako ga ja okarakterisala policija Srbije, u trenutku privođenja u Beču imao je lažni identitet i u džepu je nosio kosovski pasoš! Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, ovaj Rožajac, prvooptuženi na procesu u Bijelom Polju za pranje oko osam miliona evra stečenih švercom narkotika, uhapšen je posle višemesečnih pregovora.

Kako su u utorak, na odvojenim konferencijama za novinare, potvrdili portparoli Kriminalističke policije Austrije Mario Heil i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević, Kalić nije pružao otpor prilikom hapšenja, a lažni papiri glasili su na ime Murik Rifat (44), izdat u mestu Lipnja na KiM.

Prema navodima našeg lista, Kalić je u Beč stigao samo dan posle proslave svog 45. rođendana, koji je obeležio u Turskoj. – Nekoliko godina Kalić se u Turskoj skrivao zbog dobrih poslovnih, ali i političkih veza – navodi naš sagovrnik blizak istrazi, ukazujući da su lisice škljocnule oko njegovih ruku posle dugih pregovora.

SNABDEVAČ “ZEMUNACA“ PREMA navodima srpske policije, Kalić je bio glavni trgovac drogom na putu od Avganistana do zemalja u regionu i EU.

Bio je, kako se tvrdi, i „ekskluzivni snabdevač ‘zemunskog klana’“, i to u količinama od po 100 kilogrema heroina.

Međutim, uprkos tim tvrdnjama, Kalić zvanično u Srbiji nije gonjen.

Kalićev advokat Kasim Dizdarević, međutim, ukazuje da se njegov branjenik nije predao, jer „protiv njega nema nikakvih dokaza“.

Pred Specijalnim većem Višeg suda u Bijelom Polju, naime on se tereti da je u legalne tokove sa suprugom Aminom i bratom Mersudinom, stavio oko osam miliona evra, zarađenih švercom droge.

Presuda Kalićima trebalo je da bude izrečena u utorak, ali je pre pet dana saopšteno da će to biti učinjeno tek 3. novembra.

Pravni eksperti smatraju da bi on iz austrijskog pritvora mogao biti pušten uskoro, odmah posle izricanja presude u Bijelom Polju, bez obzira na to što ona nije pravosnažna.

Naravno, ako bude oslobađajuća.

Međutim, ako bi Kalić bio osuđen, on ima pravo da zahteva ponovno suđenje, jer mu je suđeno u odsustvu. KONTAKTI SA DIPLOMATOM KALIĆ se, osim u Istanbulu, gde je evidentiran njegov kontakt sa jednim crnogorskim diplomatom, krio i u Anadoliji.

Pre nekoliko meseci, kako su objavili mediji u Nemačkoj, izbegao je hapšenje u toj zemlji, s obzirom na to da je njegov brat u Nemačkoj bio osuđen zbog šverca narkotika.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version