VEST o težoj povredi Miroslava Vulićevića skinula je osmehe svima u Humskoj posle najslađe pobede na domaćoj sceni u „večitom“ derbiju (1:0), a uoči utakmice trećeg kola Lige Evrope protiv Bešiktaša (četvrtak, 21.05).

Malerozni defanzivac se brzo pomirio sa zlom sudbinom, svestan da u ovom trenutku ne može ništa da promeni, već samo da iščekuje bolje dane. – Moram da prihvatim novu situaciju kao činjenicu, sva je prilika da mi predstoji duga pauza, ali ne predajem se.

Narod kaže „koga nema bez njega se može“, a ja kažem da život teče dalje i da se iz ove kože ne može – ističe Vulićević posle pregleda kojim je potvrđeno da je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena.

Operativni zahvat čeka još neka mišljenja stručnjaka, tako da se zasad ne zna da li će Vulićević krenuti istim putem kao Fejsa i Marko Šćepović – u Nemačku. – Buni me to što sam se povredio na početku utakmice, a izdržao do kraja.

Kažu da u slučajevima kidanja ligamenata ne možeš ni da se pokreneš, a ja sam trčao napred i nazad, skakao, centrirao, borio se sve vreme.

Imao sam bolove, ali sam istrpeo sve dok je derbi trajao, misleći da je reč o običnoj povredi.

Pratiću svaku utakmicu i bodriti drugove, a ako bog da, zajedno ćemo u maju slaviti titulu.

Do tada ću se valjda i ja oporaviti, možda i zaigrati koji minut.

Posle silnih improvizacija na poziciji zadnjeg veznog dok je zbog povreda izvan trenažnog procesa bio tandem Drinčić – Brašanac, stručni štab crno-belih je sada suočen sa novom nekonvencionalnom kombinatorikom.

Za Vulićevića je zbog rupture prednjih ukrštenih ligamenata praktično završena sezona, a jedina realna alternativa je slovenački internacionalac Branko Ilić. – Svejedno mi je gde ću igrati, šta god trener Nikolić bude tražio, spreman sam da odgovorim zahtevima ekipe.

Istina je da sam minulih godina češće bio štoper i da se tu bolje osećam, ali nemam problem ni da budem na drugim pozicijama.

Sve u službi tima – rekao je Ilić povodom, očekivane, nove prekomande. PO TALENTE U BARPARTIZAN i ove zime kreće u potragu za novim fudbalskim talentima širom regiona.

Posle ovogodišnjih uspešnih kampova u Herceg Novom, Beogradu i Zlatiboru početkom nove godine planiran je prvi „Zimski kamp Bar – 2015“.

Kamp će se održati od 10. do 17. januara.

Mogućnost prijave za kamp imaju svi dečaci generacije 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006.

Plaćanje je na više mesečnih rata do početka kampa, uz cenu od 300 evra (sa smeštajem) odnosno 200 evra (bez smeštaja).

Ostavi poruku