Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pozvao je navijače da sutra napune halu Pionir i pomognu ekipi da pobedom protiv Banvita u Evrokupu vrate samopouzdanje izgubljeno zbog nešto lošijih partija na početku sezone.
– Nadam se da će publika pokazati da je “Pionir” hram košarke i da će prepoznati situaciju u kojoj se nalazimo.

Prava atmosfera se dobija pobedama, a trijumf protiv Banvita ne bi značio samo dva boda u Evrokupu već bi nam značio i na polju samopouzdanja – rekao je Vujošević na konfreneicji za novinare.

On se zahvalio Milanu Mačvanu na odluci da se vrati u klub i najavio da crno-beli rade na dovođenju jednog plejmejkrea.- Imamo problem na toj poziciji, pokušavamo da ga rešimo iz sopstvenog kadra, ali nećemo zbog slabijih rezultata da podležemo nervozi i da dovodimo bilo koga, već nekog ko će se uklopiti u tim.

Mačvan je profesionalac ali je pokazao i ljubav prema klubu, igrač takvog kvaliteta je uvek dragocen, posebno u situaciji u kakvoj se nalazimo, nadam se da će doprineti ekipi u uspostavljaju stabilnosti – rekao je Vujošević.

Govoreći o Banvitu Vujošević je podsetio da je ta ekipa nedavno u turskom šampionatu pobedila evroligaški Galatasaraj.- Banvit dolazi iz Turske koja poslednjih godina pokazuje veliku ljubav i zainteresovanost da napravi uspeh, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, to se vidi iz finansijskih sredstava koje ulažu us sport, posebno u košarkci.

Banvit je jedna od ekipa koja organizaciono i timski pokazuje stalni napredak.

Imaju šest stranaca, spremnih da se stave u funkciju tima i odličnog trenera Lukića – rekao je Vujošević.

Trener crnio-belih je podsetio da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji posle odlaska šestorice igrača prošle sezone.- Otišli su Vesterman,.

Pavlović, Bertans, Bogdanović, Lovernj i Musli, koji su prošle godine bili okosnica tima i teško je bez njih postizati rezultate.

Ne može niko da se čudi našim rezultatima, nalazimo se u fazi stvaranja tima.

Radimo najbolje što možemo, ali smo svesni da u sportu postoji vremenska razlika između rada i rezultata – rekao je Vujošević.

Povratnik u Partizan Milan Mačvan istakao je da mu je drago što se vratio u klub i da će učiniti sve da pomogne ekipi da se vrati na pravi kolosek.- Osećam kao da sam se vatio kući.

Ovo je moj klub i učiniću sve što je u mojoj moći da ostvarimo zacrtane ambicije.

Partizan je uvek bio i biće veliki evropski klub, razlozi mog povratka su isključivo sportski, ali i želja da se dobrim igrama vratimo u reprezentaciju – rekao je Mačvan.

Utakmica drugog kola E grupe Evrokupa između Partizana i Banvita igra se sutra od 18 časova u hali “Pionir”.

Ostavi poruku