MEŠTANINU Begeča Nebojši V. (40), osumnjičenom da je u noći između petka i subote u dvorištu porodične kuće ubio sugrađanina, pekara Slobodana Stojanovskog (62), u ponedeljak je posle privođenja kod nadležnog tužioca određen pritvor do 30 dana! Zločinac je Stojanovskog, kako je utvrđeno, najverovatnije ubio pod dejstvom alkohola. Iza rešetaka ostaje, kako je saopšteno, zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog eventualne mogućnosti da ponovi krivično delo, s obzirom na to da je već bio osuđivan za krivično delo sa elementima nasilja.

Jedan od razloga za određivanje pritvora je i uznemirenje javnosti, mada se ispostavilo da ubistvo pekara nema veze sa dešavanjima na utakmici između Srbije i Albanije.

Mada je u početku uporno tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom pekara, ističući da je upravo on oko 1.40 pronašao beživotno telo Stojanovskog i obavestio policiju, Nebojša V. je, saznajemo, na kraju ipak, u prisustvu zamenika višeg javnog tužioca priznao šta je uradio.

U septičkoj jami je u nedelju po podne pronađen nož, kao i plastični pištolj za koji se pretpostavlja da ga je koristio ranije u nekim krivičnim delima.

Osumnjičeni, koji je aprila prošle godine, posle usvojenog zahteva za amnestiju, pušten ranije sa izdržavanja višegodišnje kazne zbog razbojništava počinjenih u Novom Sadu sa još dvojicom „kompanjona“, poslednja tri meseca je povremeno radio u pekari Stojanovskog.

Po njegovoj priči, njih dvojica su često znali da popiju i da se posvađaju, a tako je bilo i kritične večeri.

Pekar ga je, navodno provocirao, pominjao porodicu, zbog čega je ovaj uzeo nož i nasrnuo na njega. – Usmrtio ga je s više uboda nožem, posle čega je oko ponoći otišao kući, gde se presvukao, zapalio klompe i garderobu – saznajemo nezvanično iz izvora bliskih istrazi. – Posle sat i po razmišljanja šta da uradi, odlučio je da se vrati do pekare, a zatim da pozove policiju, i sačekao ih je u dvorištu pekare.

Pokušavao je da se predstavi kao čovek koji je slučajno zatekao ubijenog Stojanovskog, kojem je pokušao da pomogne kada je video da leži na zemlji.

Operativnim radom inspektora policije, ubistvo pekara, inače Makedonca, u dvorištu porodične kuće u čijem je sklopu i pekara „Sloboda“ u Ivandanjskoj ulici, za koje se u prvi mah mislilo da se može dovesti u vezu sa vandalskim napadima na pekare u Vojvodini, u potpunosti rasvetljeno. SAHRANjEN KIĆA SLOBODAN Stojanovski, među meštanima Begeča, poznatiji kao Kića, u ponedeljak je sahranjen na mesnom groblju.

Na večni počinak ispratili su ga mnogobrojni prijatelji i poznanici.

Svi u selu su još u čudu, i ne mogu da poveruju da je neko mogao na takav način da usmrti, njima omiljenog pekara.

Ostavi poruku