NjUJORK – Monika Levinski, žena koja se nalazila u centru seks skandala sa tadašnjim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Bilom Klintonom, rekla je da želi da da svrhu svojoj prošlosti i da je iskoristi kao kampanju protiv toksične internet kulture.

Levinski je izjavila da želi dati svrhu svojoj prošlosti time što će napraviti kampanju protiv toksične internet kulture koja neumoljivo „razvlači“ ljude po medijima.

Sebe je opisala kao prvu osobu čija je reputacija potpuno uništena globalno, upravo zahvaljujući internetu.

U najnovijem intervjuu, Levinski je otkrila detalje svoje afere sa Bilom Klintonom.

Ona je rekla da se zaljubila u tadašnjeg američkog predsednika i da je doživela mnogo boli nakon što je postala predmet globalnog poniženja.“U svog sam se šefa zaljubila kao dvadesetogodišnjakinja.

Međutim, moj je šef bio predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Godine 1995. smo započeli vezu koja je, s prekidima i ponovnim mirenjima trajala oko dve godine.

U tom periodu, to je bilo moje sve.

I bilo je prelepo.

Onaj grozni deo je to što je ta veza postala javna.

Sa osvetom“, rekla je Levinski Forbsu.

Levinski je bila pripravnica u Beloj kući, a njena afera afera sa najmoćnijim čovekom u Americi počela kad je imala 25 godina.

Uskoro je postala „viralni fenomen“.“Gledajući u ekran kompjutera, provodila sam dane vičući: Ne mogu da verujem da su to napisali! To su tako izvadili iz konteksta! Želela sam da umrem“, rekla je Levinski.

Ona je odlučila da se posveti menjanju internet kulture koja „uništava i ponižava ljude“.

Bila je inspirisana pričom o Tajleru Klementiju, gej studentu koji se 2010. godine ubio, nakon što ga je njegov cimer tajno snimao sa muškarcem, a potom taj snimak objavio na internetu.

Levinski je rekla da je ta priča podsetila na nju prisetila se da je i sama pomišljala na samoubistvo kad se našla u žiži medija, 1998. godine.“Prošla sam to i sama, sada želim da pomognem drugim žrtvama tako što ću svoju patnju i prošlost iskoristiti i dati joj svrhu“, rekla je Levinski.

Povremeno piše kolumnu za Vaniti Fer, a u utorak se priključila tviteru i za nekoliko sati skupila 16 hiljada tvitova.

Njen povratak bi mogla biti loša vest za Hilari Klinton koja se kandiduje za Belu kuću sedeće godine.

U maju ove godine, Levinski komentarisala telefonski razgovor sa Hilari Klinton, u kojem je supruga tadašnjeg predsednika nju nazvala narcisoidnom ludačom.“Hilari Klinton je želela da ima snimak toga kako vređa ljubavnicu svoga muža.

Možda ga je krivila za to jer je njegovo ponašanje bilo neprimereno, ali njenu potrebu da krivi ženu, ne samo mene, nego i sebe, smatram prilično zabrinjavajućom“, rekla je Levinski.

Ostavi poruku