DUŠAN Basta se prezadovoljan vratio sa kontrolnog pregleda iz Nemačke jer su snimci povređenog lista pokazali da su terapije u minule tri nedelje dale rezultate i da bi mogao da se vrati na teren već početkom novembra.

Vest da će bek Lacija biti zdrav i imati bar dve utakmice „u nogama“, sigurno će obradovati i selektora Dika Advokata pred duel sa Danskom 14. novembra, bar prema unapred određenom programu, u Beogradu. – Rekao mi je doktor Bajerna da ću moći da treniram za nekoliko dana, a da igram već za dve nedelje.

Ne osećam bol u listu i ako sve bude kako treba, eto mene spremnog za Dansku – optimističke tonove iz Rima šalje iskusni defanzivac. – Prve prognoze nisu bile ohrabrujuće, pričalo se o pauzi od šest nedelja.

Međutim, tretmani vitaminskim injekcijama i terapije u Minhenu bile su delotvorne i sada samo čekam dozvolu da počnem da trčim maksimalnim intenzitetom.

RIMSKO SLIKANjE DUŠAN Basta nije bio akter duela sa Albanijom u Beogradu i zbog toga je izostao i komentar o dešavanjima na stadionu Partizana.

Zajednička slika sa albanskim igračima na klupskom sajtu bila je ideja Lacija. – U klubu su smatrali da je to dobra ideja, mi smo je prihvatili i tu bih ipak stavio tačku – bilo je kratko obrazloženje našeg asa. Lacio na sreću niže dobre rezultate, razigrao se i Filip Đorđević što je Basti olakšavalo proces oporavka. – Bilo je pitanje samo kad će rezultati da isprate kvalitet igre.

Video sam još na pripremama da smo mi ekipa za Ligu Evrope, a posebno je značajno da je Filip ušao u golgetersku formu.

Znam koliko mu je to bitno, pogotovo u situaciji kad u konkurenciji ima jednog svetskog asa, Miroslava Klosea.

Kad već imamo dva golgetera velikog formata, onda je mnogo lakše da se domognemo cilja.

A ja iskreno jedva čekam da se vratim na teren, baš sam se uželeo utakmica – ne krije desni bek „neboplavih“.

Lacio u narednom kolu čeka Torino, gostuje 30. oktobra u Veroni, a već za duel sa Kaljarijem 3. novembra i Empolijem 9. novembra trener Stefano Pioli imaće na raspolaganju i bivšeg igrača Crvene zvezde i Udinezea.

Ostavi poruku