Predsednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri rekao je da očekuje da Evropska fudbalska unija (UEFA) kazni Srbiju i utakmicu na stadionu Partizana regsitruje sa 3:0 u koristi Albanije, jer je domaćin odgovorna za prekid meča.

Vokri je u emisiji Slobodno srpski koja se realizuje u produkciji Medija centra u Čaglavici rekao da je nedopustivo da publika ulazi na teren i tuče fudbalere i istakao da se još uvek ne zna ko je izazvao incident sa mapom „Velike Albanije“. – Mnogi spekulišu o događajima na utakmici Srbija – Albanija, ali činjenica je da još uvek ne znamo ko je izazvao provokaciju sa dronom i mapom Velike Albanije i zašto – rekao je Vokri.

On je međutim istakao da se na terenu desio napad na fudbalere Albanije, što je po njegovim rečima nedopustivo. – To je bio jedan glup incident, ali ono što smo kasnije videli sa ulaskom publike koja je napala igrače, to je nezamislivo za sportske terene.

Uzrok za incident mogao bi da se traži od samog početka utakmice kad su se čule rasističke parole sa tribina.

Međutim, ne znamo ko je izazvao incident sa mapom Velike Albanije, jer nadležni organi još uvek nisu nikog identifikovali i trenutno ne možemo zbog toga da napadamo ni Albaniju ni Srbiju – rekao je Vokri.

Vokri je dodao da u ovom slučaju nema pobednika i da je fudbal i sport na najvećem gubitku, ali smatra da će UEFA na kraju odluku doneti u korist Albanije. – Onog trenutka kad su navijači ušli i počeli da tuku fudbalere tu je utakmica završena i rezultat bi trebalo da bude 3:0 za Albaniju – kaže Vokri.

Vokri je istakao da su ga incidenti na nekadašnjem stadionu Jugoslovenske narodne armije na utakmiciji Srbija – Albanija i lično pogodili, jer je kako kaže, najbolje dane svog sportskog života proveo upravo na tom stadionu, kad je igrao za Partizan od 1986. do 1989. godine. – Na tom stadionu se u moje vreme to nikad nije dešavalo, ja ne pamtim da je tu ikad bilo vređanja i sigurno da se nisam osećao dobro u tim trenucima dok sam gledao utakmicu.

Još gore sam se osećao kad je došlo do prekida jer smo svi očekivali jedan sportski spektakl, a došlo je do nečega što niko nije želeo – rekao je Vokri.

UEFA je prošle nedelje pokrenula postupke protiv Fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog dešavanja na stadionu Partizana i očekuje se da odluka o prekinutoj utakmici bude doneta u četvrtka.

Susret u Beogradu prekinut je pri rezultatu 0:0.

Ostavi poruku