PARTIZAN je prvi u Evropi.

Uz sve negativnosti koje prate srpski klupski i reprezentativni fudbal dočekali smo da neko sa ovih prostora po nekom parametru predvodi ostatak Starog kontinenta.

Golom Nikole Drinčića u večitom derbiju crno-beli su maksimalan učinak podigli na osam pobeda iz isto toliko odigranih kola, dok su širom Evrope svi do tada nepogrešivi posrtali.

Juventus je odigrao nerešeno na gostovanju Sasuolu, Videoton je pred svojim navijačima poražen od Debrecina, dok je Hibernijans sa Malte izvukao samo remi.

Sve to uz nastavak dominacije u duelima sa večitim rivalom bilo je dovoljno da fudbaleri Partizana posle dužeg vremena dobiju „zeleno svetlo“ od stručnog štaba da pre treninga izađu pred novinare.

ILIĆ: OD ŽELjE – POD OBLAKE DEFANZIVAC crno-belih na „prinudnom radu“ u veznom redu Branko Ilić mogao je da reši derbi pre Drinčićevog projektila, ali je njegov šut iz idealne pozicije bio veoma neprecizan. – Imao sam veliku želju da pogodim mrežu i od silne želje je ta lopta otišla nebu pod oblake.

Nisam zažmurio, ali eto tako se dogodilo.

Posle utakmice se nisam čuo sa Pečnikom, nismo se peckali, čućemo se sigurno – objasnio je Ilić. – Nije bilo tenzije, jako dobar derbi, bili smo bolji za taj jedan gol.

Nije ništa gotovo, a derbi je važan u smislu psihološkog momenta i sad će biti nama lakše.

Nisam gledao derbi posle utakmice, a na terenu sam smatrao da je trebalo Lazić da dobije crveni karton.

Mažić je naš najbolji sudija, a ako je on tako procenio, onda mu verujem – rekao je iskusni napadač crno-belih Danko Lazović, ne želeći da komentariše navodni sukob Miloša Bosančića i Saše Ilića u tunelu pred početak derbija.

Najviše interesovanja i dva dana posle derbija izaziva čovek koji je rešio 147. večiti derbi – Nikola Drinčić. – Čestitke i dalje stižu sa svih strana, ne znam ni sam koliko ih je tačno bilo.

Uvek je teško igrati derbi i zato svaka pobeda malo znači.

Kad dobiješ derbi, na sve dodaš 30 odsto, a kad uzmeš trofej i izgubiš tu utakmicu oduzimaš bar 60 odsto.

Drinčićevi projektili su inspiracija za mnoge šale, pa je tako sada najaktuelnija ona – posle Bajka „ubi“ i Rajka. – Ne bih da sebe stavljam u prvi plan i komentarišem to ili omalovažavam rivale, ali je kao šala interesantno.

Nisam razmišljao o tome kako bi meni bilo da naspram sebe imam Nikolu Drinčića.

Nije jednostavno davati golove, ali ni golmanima da brane.

Znam samo da je mnogo teže gledati derbi sa klupe nego biti na terenu – priznao je crno-beli bombarder.

Ostavi poruku