Ruski predsednik Vladimir Putin bio je u kasnoj poseti svom prijatelju, bivšem italijanskom premijeru, Silviju Berluskoniju posle samita u Milanu.

On je napustio Berluskonijev dom u petak ujutru u 03:45, potvrdio je Kremlj, a prenosi bbc.com.

Nezvanično, stari prijatelji su uz razgovor uživali uz pastu sa belim tartufima. Putin i Berluskoni su postali prijatelji dok je Berluskoni bio na vlasti.

Ruski predsednik je boravio u Beogradu kao počasni gost na vojnoj paradi povodom obeležavanja oslobođenja grada od nacističke Nemačke pre 70 godina.

Kasnije u četvrtak je razgovarao sa Merkelovom o mirovnom procesu u Ukrajini, a susret sa nemačkom kancelarkom je kasnio četiri sata. BBC navodi da se priča za Putina da ima reputaciju kašnjenja.

Ostavio je papu Franju da čeka 50 minuta kada je posetio Vatikan prošle godine, podseća BBC.

Ruski predsednik se sastao Berluskonijem koji je dobio „posebnu dozvolu“ sudskih vlasti, rekao je italijanski novinar Gerardo Pelosi. „Nakon završetka zvaničnih događaja Putin je došao da vidi svog starog prijatelja Berluskonija,“, potvrdio je ruski predsednički portparol Dmitrij Peskov.

Uprkos kasnom noćnom izlasku, Putin je u petak rano ujutru stigao na dodatne konsultacije sa Merkelovom.

Berluskoni izdržava kaznu od godinu dana rada u javnom interesu u blizini Milana, jer je osuđen za utaju poreza prošle godine i izbačen iz italijanskog Senata.

Ostavi poruku