OD 13 mečeva sa rivalkama iz grupe Ana Ivanović je čak 11 puta izgubila.

Ipak, negativan bilans protiv Serene, Halep i Bušar ne bi trebalo da ima mnogo značaja na završnom VTA turniru u Singapuru – reč je o specifičnom takmičenju gde se igraju tri meča pre ukrštanja u polufinalu, samim tim postoji dosta prostora za ispravljanje grešaka, a i naša teniserka je uoči starta istakla da je psihološki izuzetno spremna da na pravi način finišira 2014.

Prethodnih dana, međutim, teniserke nisu osećale takmičarski naboj, jer su se trudile da se dobro zabave dok ne počnu susreti.

Pravile su selfije na svakom koraku, „začikavale“ se preko društvenih mreža (posebno Ana i Serena), družile se na koktelima i drugim zabavama, provodile sate šminkajući se i oblačeći zanosne toalete.

Međutim, čaše sa šampanjcem zameniće reketi već od ponedeljka uveče, a program otvara egzibicioni meč legendi između Navratilove i Bartoli sa jedne strane, odnosno Ostin i Majoli sa druge.

Posle njih, ne pre 19.30 po srednjeevropskom vremenu, na teren izlaze upravo Ivanovićeva i Vilijams, čime se podiže zavesa na VTA masters.

Nakon njih igraju Halep i Bušar.

U drugoj grupi su Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanska i Karolin Voznijacki.

Turnir najboljih osam igračica sveta u singlu, i isto toliko u dublu, igra se u sportskom centru u Singapuru, čija izgradnja je koštala neverovatnih 1,3 milijardu dolara.

U centru pažnje je Amerikanka Vilijams, kao glavni favorit za osvajanje titule, uprkos činjenici da je tek prošle nedelje počela da trenira posle pauze zbog povrede. – Lekari mi nisu dali da pre toga stanem na teren.

Ipak, iznenađena sam kako sam brzo uspela da se vratim u ritam – rekla je Serena.

O prvoj igračici sveta ovih dana se pričalo i zbog „gafa“ Šamila Tarpiščeva, koji je nju i njenu sestru Venus u jednom intervjuu nazvao „braćom“, aludirajući da liče na muškarce.

Zbog toga je kažnjen sa 25.000 dolara. – Drago mi je što je sankcionisano takvo ponašanje.

Njegove reči su bile veoma grube, i ekstremno seksističke, čak i rasističke – osvrnula se Vilijamsova.

Nagradni fond turnira koji će teniserke podeliti između sebe iznosi 6,5 miliona dolara.

CRVENA GRUPA1.

S.

Vilijams (SAD)4.

S.

Halep (Rumunija)5.

J.

Bušar (Kanada)7.

A.

Ivanović (Srbija)BELA GRUPA2.

M. Šarapova (Rusija)3.

P.

Kvitova (Češka)6.

A.

Radvanska (Poljska)8.

K.

Voznijacki (Danska)

Ostavi poruku