Povreda stopala, zbog koje je propustio Svetsko prvenstvo, očigledno je prošlost za srpskog košarkaša Nemanju Nedovića koji je bio najistaknutiji pojedinac Golden Stejta u meču u kojem je njegov tim izgubio od Hjustona sa 90:83.

Za nešto manje od 23 minuta, koliko je proveo na terenu, Nedović je ubacio 16 koševa, pet puta asistirao i jednom bio najviši u skoku.

Efikasniji od srpskog reprezentativca na ovom meču bio je samo njegov saigrač Džastin Holidej koji je postigao 18 poena.

Akter utakmice u Hjustonu bio je i Ognjen Kuzmić koji je, takođe, imao zapaženu rolu o čemu svedoče sedam koševa, četiri skoka i tri asistencija za 16,5 minuta.

U pripremnom periodu za predstojeću sezonu, u noći između nedelje i ponedeljka, pored meča u Hjustonu, odigrane su još četiri utakmice, a u Bruklinu i prva u nizu eksperimentalnih u kojima četvrtine traju 11, umesto 12 minuta. U NBA Ligi se, naime, testira moguće skraćenje utakmica sa 48 na 44 minuta, a u prvom eksperimentu te vrste bolje se snašao Boston koji je savladao domaćina sa 95:90.

U preostala tri susreta postignuti su ovi rezultati:Oklahoma – Minesota 94:112Čikago – Šarlot 101:96 iL.

A.

Lejkers – Juta 98:91.

Ostavi poruku