POLITIČKU scenu u Čačku ovih dana potresa priča o navodnom pijanstvu dvojice odbornika – Aleksandra Maksimovića (SNS) i Branka Lazovića („Zajedno za Srbiju“), koji su se, kako se priča po čaršiji, bahato ponašali prema policiji, kada ih je zaustavila na drumu.

O ovom navodnom incidentu oglasilo se i povereništvo naprednjaka u Čačku, koje je najoštrije osudilo vređanje predstavnika zakona i države zaključujući da niko ne sme da bude povlašćen i da se „poziva na premijera Vučića“.

Naime, prema jednoj verziji priče, saobraćajna policija je pre nekoliko dana zaustavila vozilo u kom su bila dvojica odbornika, kao i Radenko Luković (SNS), zamenik gradonačelnika.

Maksimović je odbio da se alkotestira, a kada ga je policija privela u stanicu, navodno je došlo i do fizičkog kontakta, jer je ovaj odbornik želeo da napusti stanicu i ode kući.

Za to vreme, Lazović je pretio policajcima da će o svemu saznati premijer Vučić, upoređujući ovaj napad sa napadom na premijerovog brata, navodeći da će svi oni dobiti otkaze. – Ove tvrdnje apsolutno nemaju veze sa istinom.

Niti sam bio pijan, niti sam odbio da se alkotestiram.

Naprotiv, koliko god su tražili od mene da „duvam“, ja sam to i činio, čak pet-šest puta, a sprava je pokazivala da nemam alkohola u sebi.

Pošto im se nije svideo rezultat, odveli su me u stanicu, gde su ponovo tražili da „duvam“.

To sam odbio, jer sam sumnjao u ispravnost aparata, ali sam tražio da mi izvade krv, kako bi utvrdili da nisam pio.

Policajci su to odbili i odredili su mi pritvor.

U jednom trenutku sam ustao i krenuo ka vratima, zahtevajući da me puste, jer nemaju na osnovu čega da me zadrže.

Tada su me sprečili.

Prespavao sam u policiji – kaže Maksimović, naglašavajući da on nije pominjao premijera Vučića. – Sumnjam da je ceo slučaj insceniran, i da se radi o nekakvoj igri protiv mene.

Aleksandar Maksimović i Branko LazovićI odbornik Lazović demantuje da je pretio, a posebno da se pozivao na Vučića.

Zbog ovakvih priča u javnosti, planira da tuži policiju: – Dobro je poznato da sam u opoziciji.

Bilo bi bolje SNS-u, umesto što se bave mojim imenom i glupostima, da nešto konkretno uradi za ovaj grad i narod.

Ostavi poruku