Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas u Novom Sadu da je policija, tokom istrage povodom napada na radnje čiji su vlasnici uglavnom albanske nacionalnosti, već privodila određena lica i vršila poligrafska testiranja, te da se sa tim nastavilo.

Veljović je tokom današnje posete Novom Sadu, rekao Tanjugu da očekuje da će danas, ili eventualno ovih dana „ti problemi biti rešeni“ i naglasio da je to prioritetan zadatak novosadske policije koja će maksimalno preduzeti sve neophodne mere. „Posle najnovijih dešavanja, došao sam sa saradnicima i u dogovoru sa ministrom, da obiđem Policijsku upravu Novi Sad, jer želimo da pošaljemo jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati“, rekao je Veljović dodajući da vinovnici tih događa moraju biti što pre pronađeni i privedeni licu pravde.

On je istakao da incidenti koji se dešavaju nisu dobri ni za policiju, ni za državu i da država i policija moraju garantovati bezbednost svakog građanina, i Novog Sada, i u celoj Srbiji bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. „U razgovoru sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem zajednički smo konstatovali da je Novi Sad miran grad i da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti odnose i u Novom sadu i u celoj Pokrajini i celoj Srbiji“, kazao je Veljović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najoštrije osudio i poslednji napad kada je kamenovana poslastičarnica „Telep“, ističući da veruje da će država, odnosno policija vrlo brzo pronaći počinioce. „Ponoviću ono što sam rekao pre neki dan, a to je da se ne pokazuje ljubav prema svom gradu i svojoj državi tako što što bacite ciglu na komšijin prozor, jer ti ljudi žive ovde i rade zajedno sa nama, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude i ništa niste pomogli Srbiji niti ste pokazali da volite Novi Sad, ako nešto tako uradite“, rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da Novi Sad zajedno sa državom Srbijom i svim nadležnim institucijama neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci bacaju ljagu na Srbiju i na svoj grad, ponovivši da očekuje da ti pojedinci vrlo brzo budu pronađeni i procesuirani u skladu sa zakonom. „Ono što me raduje jeste reakcija javnosti i cele zajednice koja osuđuje te napade“, naglasio je Vučević.

On je pozvao sve ljude aktivne u javnom životu, pre svega političare, da vode računa kakve izjave daju i da, kako je rekao, ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene, jer ovo nije tema za strančarenje već prilika da budu odgovorni i pokažu da su svi građani u Srbiji jednaki pred Ustavom i pred zakonom.

Ostavi poruku