ŠTA nam se to dešava, da nam tako ubiju komšiju.

I to našeg Kiću, koji se ni s kim posvađao nije…

Begeč je, dan posle brutalnog ubistva Slobodana Stojanovskog (62), pekara, vlasnika pekare „Sloboda“ u Ivanjdanskoj ulici, još uvek u šoku, koji je samo pojačan saznanjem da je za ubistvo osumnjičen meštanin N.

V. star 40 godina.

Njemu je određena mera zadržavanja do 48 sati, i biće predat nadležnim organima.

Stojanovski je, podsećamo, ubijen u subotu nešto posle ponoći u prilično zapuštenom dvorištu svoje kuće, u kojoj je bila i pekara.

U njoj je, poslednjih godinu dana, od kada mu je umrla majka, živeo sam, a njegovo beživotno telo otkrio je radnik u pekari, kada je krenuo po drva da naloži vatru u pekarskoj peći. – U selu se svašta priča, i ovo i ono, pominju se svađe, piće, ali ja u to sve teško mogu da poverujem – još uvek u šoku priča J.

B., jedan od komšija ubijenog pekara. – Kažu, uboden je nožem više od 20 puta. Čuo sam inicijale osumnjičenog.

Možda se ne krećem dovoljno po selu, ali, jednostavno, ne verujem da bi ljudi kojima ti inicijali odgovaraju, a da ih ja znam, mogli tako surovo da postupe…

DUGOVI NEKI pričaju kako je ubica neko vreme,radio kod Stojanovskog, i kako mu je on ostao dužan neki novac – kaže komšija J.

B. – Drugi, opet kažu kako je ubica, u stvari, dugovao Kići.

U svakom slučaju, Kića je tajnu odneo u grob… Samo ubistvo Stojanovskog, kako je ranije navedeno, nema nacionalnu osnovu i nije povezano sa napadima na pekare posle incidenta na utakmici Srbija – Albanija, a za Stojanovskog – Kiću, inače, Makedonca po nacionalnosti, i ostale komšije iz Ivanjdanske ulice imali su samo reči hvale.

I njima je čudno, kako te noći nisu čuli ništa neuobičajeno, iako je Stojanovski imao psa u dvorištu.

Komšije, međutim, napominju kako je pecanju, koje mu je bilo strast, poslednjih godina Stojanovski dodao još jednu strast.

Voleo je, naime, da popije, ali niko ne pamti da je ikada pripit bio nasilan, a ni da je izazvao neki sukob. NAĐEN NOŽ KOJIM JE UBIJEN PEKAR IZ BEGEČA Policija je našla nož kojim je pretprošle noći ubijen pekar Slobodan Stojanovski (62) iz Begeča, saznaje Tanjug u MUP-u.

Pregledom terena policija je u septičkoj jami našla nož kojim je osumnjičeni počinio ubistvo vlasnika pekare u mestu Begeč.

Ostavi poruku