JASMINA Cvetković (37), osumnjičena za ubistvo Milana Tomovića (38) na Miljakovcu, juče je privedena i saslušana u Višem tužilaštvu u Beogradu, gde je, kako nezvanično saznajemo, ispričala da se „ne seća“ da je nožem ubola i usmrtila svog dojučerašnjeg mladića, kao ni to zašto je potom, pozvala policiju.

Jasmini Cvetković je određen jednomesečni pritvor po rešenju dežurnog sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, pre svega zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog mogućeg uticaja na svedoke, mogućnosti da će ponoviti delo i konačno, zbog visine zaprećene kazne.

Cvetkovićeva je, kako „Novosti“ saznaju, pred zamenikom tužioca, ispričala kako su se ona i njen dečko Milan Tomović, kobnog dana žestoko svađali u čak više navrata.

Navodno, Tomović je insistirao da mu Jasmina preda novac koji je odvojila za veštačku oplodnju, na šta ona nije htela da pristane.

Glasno su se prepirali i u autobusu kojim su zajedno došli na Miljakovac, a svađa je nastavljena i u stanu prijatelja Vladimira Petrovića, na poslednjem spratu zgrade u Ulici Nikole Marakovića.

Cvetkovićeva tvrdi da je Milan prvi nasrnuo na nju, najpre stolicom, a potom i nožem.

U jednom trenutku, nekako je ispustio nož, koji je Jasmina dograbila i navodno, u samoodbrani, zamahnula je njime prema Milanu.

Nije, međutim, kako tvrdi Cvetkovićeva, i sigurna da ga je uopšte, njime ubola i usmrtila.

Ubistvo Milana Tomovića, zbog kojeg je uhapšena njegova devojka Jasmina Cvetković, dogodilo se prekjuče, oko 22.30.

Ona je posle učinjenog zločina pobegla, da bi dan kasnije bila uhapšena u stanu prijatelja u selu Vranić, kod Beograda.

Međutim, to nije jedini razlog koji je stanare Ulice Nikole Marakovića ostavio bez reči.

Potpuni šok i neverica zavladali su posle saznanja da je Tomović druga Jasminina žrtva.

Komšije su, saznajemo, uglavnom okretale glavu od galama i svađa koje su često najavljivale dolazak para Milana i Jasmine u njegov porodični dom ili, kao kobnog četvrtka, kod komšije Vladimira Petrovića.

Pravili su se da ne vide…. – Njih je uglavnom bilo lakše čuti nego videti – kaže jedan od stanara iz susednih zgrada. – Kolale su razne priče o drogi, alkoholu, jer takvo ponašanje ne može da se pripiše normalnom.

Ipak, da je ona već ubila čoveka i šetala u takvom stanju nije prijatno saznati…

Inače, pre 14 godina, Jasmina Cvetković, nekada Antonijević, zvana Deni, osuđena je za ubistvo svog tadašnjeg verenika Aleksandra Paunovića, zvanog Mali Paun, pošto je u njega sasula ceo šaržer iz pištolja.

Tragediji je prethodila svađa u stanu, jer je navodno, budući suprug hteo da okonča vezu.

Cvetkovićeva je tvrdila da je tokom jednogodišnje veze bila žrtva nasilja i kada je rasprava bila na ivici da eskalira u fizički obračun, u samoodobrani je posegnula za pištoljem koji je bio u vlasništvu Paunovića.

Ipak, ostalo je zabaleženo da ju je beogradska policija tražila 12 dana posle zločina i da je pištolj zakopala u blizini manastira u Rakovici.

Odslužila je kaznu zatvora od sedam godina.

Sa presudom za ubistvo Aleksandra Paunovića, Jasmini Antonijević, sada Cvetković, sud je izrekao i meru obaveznog lečenja od narkomanije.

BIVŠI DEČKO SA DOSIJEOM ALEKSANDAR Paunović, poznatiji kao Mali Paun, policiji je bio poznat i pre nego što mu je presudila njegova tadašnja verenica Jasmina Antonijević.

U svojoj petnaestoj godini osuđen je zbog ubistva Dejana Marjanovića Šabana (23), koji je bio jedan od glavnih narko–dilera zvezdarskog kraja.

Deo kazne od šest godina zbog zločina počinjenog u stanju pojačane nervne napetosti i straha odslužio je u Centralnom zatvoru, a zatim i u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Ipak, posle dve i po godine pušten je da se brani sa slobode, pošto je Vrhovni sud ukinuo presudu, ali je na ponovljenom procesu osuđen na četiri godine.

Početak dosluženja nije dočekao…

SAHRANA TOMOVIĆA SUTRA PORODICA, kao ni prijatelji nastradalog Tomovića, koje smo zatekli u blizini njihovog porodičnog doma, juče nisu želeli da komentarišu krvavi pir.

Navodno, devojku nisu poznavali niti se iko žalio na nju.

Na ulazu zgrade gde je do prekjuče, u Nikole Marakovića, živeo Milan Tomović, još nije postavljena umrlica.

Kako „Novosti“ saznaju, Milan Tomović biće sahranjen sutra, na beogradskom groblju Orlovača.

Ostavi poruku