Fudbaleri Voždovca krupnim koracima beže sa dna tabele. „Zmajevi“ Zorana Milinkovića su na svojoj veštačkoj travi na krovu tržnog centra savladali goste iz Jagodine – 1:0 (1:0).
Junak, a umalo i tragičar ovog duela koji je bio mnogo važniji za domaćina nego za goste, bio je najiskusniji prvotimac Stefan Babović, koji je prelepim golom u smiraj prvog poluvremena postavio konačan rezultat ovog meča.

Isti igrač je iz potpuno neshvatljivih razloga u 78. minutu dobio direktan crveni karton kojim ga je „častio“ glavni arbitar Petar Piper iz Čačka.

Posle jednog prekršaja nad Babovićem, sudija je kasnio dve sekunde da se oglasi pištaljkom, Babović je odmah reagovao psovkom, a zatim i još težom uvredom, a sudija je umesto žutog kartona, za kojim je prvo posegao, odmah pokazao crveni karton iskusnom fudbaleru.

Ovoliki opis detalja koji je obeležio utakmicu je bacio u senku detalj iz 45. minuta kada je Stefan Babović posle akcije sa Davorom Škerjancem matirao golmana gostiju Anđelka Đuričića i nema sumnje da je taj šut sa desetak metara u desni ugao nebranjenog dela mreže bio najlepši potez meča.

Pre i posle njega gosti su pokušali stidljivim napadima da ugroze Nemanju Supića, a najbliži izjednačenju su bili u 52. minutu kada je Milan Đurić sa desetak metara šutirao po zemlji, a prisebni golman Supić odbranio sebe i svoj tim gubitka dva boda.- Presrećan sam zbog pobede i nova tri boda. Žao mi je što je crveni karton Stefana Babovića pokvario njegov kompletan učinak u dosadašnjih 78 minuta.

Taj detalj je rezultat ogromnog nesporazuma, jer je Stefan bio revoltiran pre svega na svog saigrača prilikom prekršaja.

Sudija je sve pogrešno protumačio, a ja očekujem i malo više poštovanja prema našem najiskusnijem igraču koji je reprezentativnog kalibra – rekao je posle meča trener Voždovca Zoran Milinković.

STRELAC: Babović u 45. minutu.

Stadion: Voždovca.

Gledalaca: 500.

Sudija: Piper (Čačak) 6.

Crveni karton: Babović (Voždovac) u 78. minutu.

VOŽDOVAC: Supić 7 – Kitanovski 6, Mihajlov 6,5, Nikolić 6 – Petrović 6, Pavlović 6 – Beljić 6,5 (od 88.

Džugurdić -), Babović 7, Škerjanc 6,5 – Injac 6 (od 86.

Sinđić -).

JAGODINA: Đuričić 6 – Filipović 5,5, Milinković 6, Lepović 6 (od 85.

Martinović -), Cvetković 5,5 – Mihajlović 5,5, Mitošević 5,5, Šušnjar 6 (od 71.

Ožegović -), Ilić 6, Đurić 6 – Arsenijević 5,5 (od 62.

Savković 5,5).

IGRAČ UTAKMICE: Stefan Babović (Voždovac)

Ostavi poruku