Svi kao jedan, upravo tako je Crvena zvezda odigrala meč prvog kola Evrolige protiv Galatasaraja (76:68) u „Kombank areni“.

Izgledali su kompaktno, defanziva je bila skoro pa savršena, dok je u ofanzivi bilo manjih problema, ali se samo trijumf računa.

Naravno, bolje od svih ocenu može da donese kapiten tima Luka Mitrović. – Ma ovo je bilo previše slabo – uz osmeh kaže Luka. – Šalim se naravno, zaista smo svi prezadovoljni, odradili smo veliki posao ovom pobedom.

BLAŽIČ: VIDITE ŠTA MI KAPITEN RADI Nije ostao dužan Jaka Blažič kapitenu Zvezde koji je počeo da priča o njegovom slobodnom ludilu. – Eto, vidite i sami šta mi radi kapiten, ne, ne, u redu je, vratiću mu ja to na treningu – uz osmeh je uzvratio Blažič. Prva stvar koja se ističe je ogromna razlika u budžetima dveju ekipa koja nije bila primetna na parketu. – Pokazali smo još jednom da novac ne igra košarku i da se gleda samo ono što uradite na terenu.

Nije bitno da li ste plaćeni dva miliona ili manje. Malo ko je očekivao da će Zvezda onako dobro da odigra na početku, pogotovo kada je posle prvih 20 minuta na semaforu razlika bila 16 poena (46:30). – Presudila je naša mnogo veća energija, pogotovo u tom prvom poluvremenu.

Jao, kad Jaka poludi…

Imao je nekoliko prelepih poteza, kao i prošle godine, tako je i sada bio pokretač nekog slobodnog ludila.

Odigrao je Blažič fenomenalno, ali ne želim nikoga previše da ističem.

Zaista smo kao ekipa bili perfektni, imali mnogo lakih poena, a kada ekipu poput Galatasaraja držite skoro ceo meč na dvocifrenoj razlici, onda to dovoljno govori. Već početkom drugog poluvremena je Mitrović ušao u problem sa ličnim greškama, tada mu je dosuđena treća. – Najmanje je bitno ko je kako odigrao, radimo sve, pa su i ti faulovi ogledalo timske igre.

Pokrivamo greške jedan drugom, pa i sa tim ličnim greškama. Normalno, ni Mitrović nije mogao a da ne spomene fantastičnu podršku publike koju je tim imao u tom meču. – Atmosfera u dvorani je bila nesvakidašnja.

To je slika koje će obići Evropu, a na sve to je došla i pobeda.

Zaista je bilo prelepo – zaključio je Luka Mitrović.

Ostavi poruku