Derbi će sasvim sigurno biti siromašniji za neučešće dvojice sjajnih igrača, mladih reprezentativaca Marka Petkovića i Darka Brašanca.

Zbog povreda su propustili i baraž duel(e) za plasman na EP u kojima smo eliminisali Španiju i nema sumnje da će mnogo nedostajati Nenadu Lalatoviću i Marku Nikoliću u današnjem odmeravanju snaga.

A prilikom nedavne posete našoj redakciji, naravno da nas je interesovalo njihovo mišljenje po pitanju epiloga 147. derbija…
– Uh, teško pitanje – gotovo u isto vreme reagovali su Petković i Brašanac.

Drugari iz reprezentacije ponašali su se kao pravi sportisti…- Sećam se poslednjeg derbija, posle našeg poraza u Kruševcu, kada su nam navijači rekli: „Pobedite Zvezdu, sve će vam biti oprošteno”.

I zaista, to su utakmice koje brišu sve minuse – kaže Brašanac.

A trenutno je Crvena zvezda u minusu na tabeli u odnosu na večitog rivala…- Svako ko misli da može da predviti ishod ovakvog duela, greši – ne ostavlja dilemu Petković. – Derbi ne poznaje i priznaje favorita, jednostavno sve je otvoreno.

I koliko god da žele pobedu svog tima, obojica su bili veoma obazrivi u prognozama…- Suvišno je reći koliko bi želeli ovu pobedu – kaže Brašanac. – Imamo kvalitet, ispred sebe velikog protivnika, a moja želja je samo jedna.

I ne sumnjam da će mi biti teže na tribinama nego na terenu.

Uostalom, tako sam se osećao i kada sam gledao okršaje mojih saigrača iz reprezentacije protiv Španije – zaključio je Brašanac.

Nije tajna, odsustvo Petkovića biće ogroman hendikep za tim Nenada Latatovića…- Verujem u moje drugove, verujem da možemo ostvariti rezultat koji će nas učiniti zadovoljnim.

Biće mi teško da gledam i preživljavam svaki minut, ali sudbina je sada htela tako – rekao je Petković.

Ostavi poruku