Trener Partizana Duško Vujošević prepustio je ulogu favorita Olimpiji u meču četvrtog kola Jadranske lige, ali dodao da se nada da će njegov tim podići formu nakon nekoliko poraza i lošijih igara u poslednje vreme. – Olimpija je favorit na svom terenu, dok mi još uvek tražimo našu igru. Želimo da odigramo znatno bolje nego u Viljnusu i da pokušamo da dostignemo svoj trenutni limit.

Videćemo koliko da li će to biti dovoljno za pobedu nad Olimpijom, koja se dobro pojačala i napravila sjajan sastav za takmičenje na dva fronta – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u dvorani Pionir.

Istakao je da klub nema finansijskih sredstava za dovodenje skupih stranaca, kao i da ne razume zbog čega je javnost iznenađena rezultatima na startu sezone. – Ljudi su razočarani, ali moramo da budemo realni jer nemam čarobni štapić.

Tražim stpljenje za mladi tim, a mogao sam da se izvučem na zdravstveno stanje i da ne učestvujem u ovome.

Moramo stoički ove neupehe da podnesemo i da se nadamo da će u budućnosti biti bolje.

Imamo težak raspored, mnogo putovanja i to će kasnije postati prednost – naveo je Vujošević.

Pomoćni trener crno-belih Petar Božić rekao je Olimpija ima kvalitetan tim, a posebno je izdvojio srpskog plejmejkera Marka Marinovića. – Moramo da vodimo računa o ritmu utakmice, što je jako važno za gostujući teren. Čeka nas jako teška utakmica u jako teškom rasporedu na početku sezone.

Marinović i Rupnik su plejmejkeri koji su pokretači i motori ekipe, ali i ostali igrači su kvaltetni kao što su Murić, Salin, Begić i Omić – poručio je Božić.

Utakmica četvrtog kola Jadranske lige između Olimpije i Partizana igra se u nedelju od 17 satu u Ljubljani.

Ostavi poruku