BEOGRAD – Incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija bio je jedna od centralnih tema telefonskog razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, piše današnji „Informer“.

Njihov razgovor u sredu trajao je više od pola sata, piše beogradski dnevnik, i dodaje da upućeni kažu da su dvojica državnika tokom razgovora bili veoma otvoreni, čak u nekim trenucima prilično neformalni. „Odmah su razmenili mišljenja i utiske posle incidenta na stadionu ‘Partizana’.

Vučić je ponovio svoj stav da je sve izrežirano kako bi se zgazio ponos Srbije, uprkos njegovim upozorenjima EU zvaničnicima“, piše „Informer“.

List dodaje da je Vučić, završivši izlaganje, američkom kolegi otvoreno rekao: „Gospodine Bajden, sada možete da birate između ‘velike Albanije’ i normalne Srbije“. „Bajden mu je na to odmah odgovorio: SAD svakako ne podržavaju ‘veliku Albaniju’.

Srbija ima našu punu podršku“, preneo je sagovornik „Informera“.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je u sredu da je Vučić razgovarao sa Bajdenom, koji je ponovio da SAD daju punu podršku evropskom putu Srbije, kao i da su dvojica sagovornika postigla saglasnost o značajnom unapređenju bilateralnih odnosa.

To je bio drugi razgovor dvojice zvaničnika u nedelju dana.

Pročitajte još:* Unuka Salija Beriše kritikovala Albance, dobila pretnje* Šta je sve mogao da uradi “dron” koji je nosio zastavu “Velike Albanije”? * Brat premijera Albanije izazvao prekid utakmice! * FOTO: Kako se upravljalo dronom sa zastavom Velike Albanije* Albanci nastavljaju sa provokacijama: Zastavu videlo sedam miliona Srba i predsednik Nikolić * Pamflet Velike Albanije skandal na nivou Šimunićevog pokliča na Maksimiru

Ostavi poruku