Prvi trening – posle svega što se zbilo dva dana ranije u kvalifikacionoj utakmici Srbije i Albanije na stadionu u Humskoj – Filipa Đorđevića, Etrita Beriše i Lorika Cane u Laciju (četvrtak, 16.oktobar). Kakve su glave, vruće ili hladne, kakvi su pogledi, mrki ili nalik onima iz vremena pre nego što su se trojica prvotimaca rimskog prvoligaša pridružili nacionalnim selekcijama, kakve su reakcije njihovih saigrača u večnom gradu, opominjuće ili uobičajene? – Odmah da raščistimo: glave su hladne – ističe Đorđević u razgovoru za „Sport”. Pogledi? – Pozdravili smo se kao i stotinu puta ranije, ni traga nečemu što bi, možda, navelo na pomisao da među nama postoji netrpeljivost, sve je najnormalnije.

U Laciju smo na zajedničkom zadatku, moramo da osvajamo bodove, od toga živimo, pa, kad je tako… Da li ste razmenili bar nekoliko reči o meču u Beogradu? – Više u šali.

Slušali su to Italijani i ostali fudbalski internacionalci vezani ugovorima za Lacio? – Mi se nismo krili, a, da li su oni nešto razumeli…

Oglasili su se? – Takođe šaljivo.

Prednjačili su, naravno, Italijani, koji su odmah predložili: „Sad možete dva na dva”.

Dakle, Basta i ja protiv Beriše i Cane.

Kamo sreće, naravno, da uopšte nije došlo do ovoga, da Srbija i Albanija minulog utorka nisu dali povod za ovakvu vrstu humora, ali…

Idemo dalje, pa, šta nam Bog da – zaključio je reprezentativac Filip Đorđević.

BASTA OTIŠAO U NEMAČKUPovređeni srpski as Dušan Basta na kratko je napustio Rim i uputio se u Nemačku. – Basta je na pregledu lista, nadam se da će doneti ohrabrujuće vesti i uskoro moći da se uključi u takmičarski pogon Lacija, njegov kvalitet je preko potreban timu – kaže Filip Đorđević.

Ostavi poruku