INCIDENT u kome je učenik sedmog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu kod Niša, pištoljem pretio prvacima ponovo je ukazao da je stanje među mladima u gradu na Nišavi alarmantno! Učenici na nastavu sve češće nose noževe i palice, a izvršioci krivičnih dela u poslednje vreme su i mlađi od 14 godina.

Od učenika je u poslednje vreme, svedoče u PU Niš, zaplenjen veliki broj noževa, bodeža, boksera, bejzbol palica.

Svi kod kojih je pronađeno „hladno oružje“ pravdali su se da su tako „opremljeni“ da bi se zaštitili od eventualnih napada. – U porodicama, kao ključnom faktoru u vaspitanju, najčešće i ne znaju da su njihova deca sklona kriminalu i izvršenju prekršaja – navode u niškoj policiji. – Zanimljivo je da je doskora odnos između devojčica i dečaka, koji su skloni nasilju ili delinkvenciji, bio jedan prema četiri, odnosno od pet izvršilaca dela bila su četiri dečaka i samo jedna devojčica.

Danas je to, međutim, među maloletnim osobama drugačije.

Od pet nedela tri izvrše dečaci, a dva devojčice. Načelnik niške policije Srđan Grekulović nedavno je predočio da su, u cilju prevencije nasilja među mladima, pojačane kontrole svih javnih mesta na kojima se oni okupljaju.

Ostavi poruku