MILANO – Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se jutros sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, u najnovijem pokušaju smanjenja tenzija na istoku Ukrajine.

Radnom doručku prisustvuju i lideri Evropske unije, javio je AFP.

Putinov portparol je nešto ranije izjavio da se Putin sinoć sastao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da lideri dve zemlje imaju ozbiljna neslaganja povodom nastanka i uzroka sukoba u Ukrajini. „I dalje postoje ozbiljna neslaganja koja se tiču nastanka ukrajinskog konflikta, kao i uzroka onoga što se trenutno događa“, rekao je Putinov portparol.

Putin i Merkel su razgovarali u Milanu na marginama Azijsko-evropskog samita (ASEM), a Peskov je dodao da je razgovor je trajao dva i po sata.

AFP je ranije naveo da će sastanku Putina i Porošenka prisustvovati i Merkel, kao i francuski predsednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvide Kameron i italijanski premijer Mateo Renci.

Porošenko je juče razgovarao sa nemačkom kancelarkom, a oboje su „izrazili žaljenje što mnoge tačke sporazuma o prekidu vatre nisu ispunjene“, javio je AFP, pozivajući se na neimenovane izvore nemačke vlade.

Ostavi poruku