Kapiten Albanije i defanzivac Lacija Ljorik Cana mogao bi da bude kažnjen od strane UEFA sa maksimalnom kaznom od 18 meseci zbog nasilnog ponašanja na stadionu i tuču sa navijačem, prenosi italijanski list „Mesađero“.

Prema disciplinskom pravilniku UEFA, za ovakvu vrstu prekršaja, kapitenu Albanije sledi od šest do 18 meseci kazne, ali ona bi mogla da se proširi, kao u slučaju Luisa Suareza i na zabranu igranja u tom periodu i za klub – Lacio.

Prema izvorima ovog lista iz „evropske kuće fudbala“, najverovatnije će se igrati novi meč na neutralnom terenu, ali su različite prognoze da li će se ina teren novih 90 minuta ili će se susret nastaviti od 41. minuta, kada je meč prekinut.

Srbija bi uz veliku novčanu kaznu mogla da dobije prazne tribine u kvalifikacijama na nekoliko utakmica, dok bi Albanija zaradila visoku novčanu kaznu zbog odbijanja njenih igrača da se vrate na teren.

UEFA je dobila dodatne izveštaje delegata, posmatrača i kontrolora, a čekaju se i izveštaji koje bi trebalo da dostavi FS Srbije.

Disciplinska komisija o epilogu prekinutog meča odlučivaće 22. oktobra, a dan kasnije saopštiće i konačnu odluku.

Ostavi poruku