MILAN Mačvan se vratio među crno-bele! Iskusni krilni centar i svojevremeno jedan od najperspektivnijih igrača na Starom kontinentu, posle dve i po sezone opet je u Partizanu.

Iako je juče pre podne postojala bojazan da se dve strane neće dogovoriti, kratak razgovor trenera Duško Vujoševića, Milana Mačvana i agencije „Iviktus Sports grup“ je okrenuo sve.

Milan je potpisao ugovor do kraja sezone i već sinoć odradio prvi trening sa saigračima. – Brzo smo se sporazumeli, a ne sumnjam da će se Milan brzo uklopiti u sistem Partizana koji je njemu već poznat, s obzirom na to da je igrao za crno-bele u sezoni 2011-2012. – objašnjava Goran Savić, potpredsednik agencije „Inviktus sports grup“. Prethodnih nedelja pominjala se mogućnost da Mačvan zaigra za Bajern, Lokomotivu Kubanj, Laboral kuću… – Bilo je razgovora, ali i ponuda, koje ipak nisu odgovarale Milanovom renomeu.

Na kraju je odlučio za Partizan.

Naravno, da novac nije bio u prvom planu, već želja da pomogne klubu… – dodaje Savić. Milan neće moći da debituje za crno-bele danas protiv Olimpije (17.00) u 4. kolu ABA liga, ali je gotovo izvesno da će Duško Vujošević na njega moći da računa za duel protiv Banvita u 2. kolu Evrokupa (sreda). – U Ljubljani je, ovog momenta, Olimpija favorit.

Mi daleko više moramo da se bavimo sobom i svojom igrom, koja mora da bude znatno bolja nego što je bila u Vilnjusu.

Cilj je da se pruži maksimum, da dostignemo limit koji je trenutno takav kakav je.

Za šta će to u Ljubljani biti dovoljno, zavisi ne samo od nas nego, pre svega od raspoloženja i kvaliteta protivnika.

Međutim, ono što je sigurno, ne smemo da gubimo utakmicu sami od sebe, ne dajući maksimum – kaže trener Partizana Duško Vujošević.

Ostavi poruku