Uprava Partizana apelovala je na navijače da se fer i korektno ponašaju uoči i tokom 147. derbija između Partizana i Crvene zvezde.- Pred nama je 147. večiti derbi koji će, pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbija – Albanija – kaže se u saopštenju Partizana i ističe da „nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku UEFA o pomenutoj reprezentativnoj utakmici”.

Uprava Partizana je u saopštenju pozvala navijače oba kluba da sutra pokažu da nisu rasisti, huligani i varvari.- Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena.

Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi – ističe se u saopštenju Partizana.

UPUTSVO REDARSKE SLUŽBE – Molimo gledaoce da ga poštuju i pridržavaju se zakonskih pravila.

Veoma je važna blagovremena kupovina ulaznica i blagovremen dolazak na stadion.

Kapije stadiona otvoriće se u 16.30 časova, blagajne će raditi do 18 časova, a kapije stadiona će se zatvoriti u 18.30 časova, pola časa pre početka utakmice, i posle toga niko neće moći da uđe na tribine.

Molimo gledaoce da poštovanjem ovih mera pomognu u organizaciji utakmice.

Kako se navodi, „na žalost, ponovo su moguće provokacije koje će eventualno doći sa neke treće strane”.- Apelujemo na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo, da se posvete isključivo bodrenju svog omiljenog kluba.

Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima.

Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi – ističe se u saopštenju Partizana.

IMA JOŠ ULAZNICA U PRODAJIIako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je veći deo tribina u Humskoj rasprodat, što se posebno odnosi na južnu i severni deo stadiona, u Partizanu nam je rečeno da je to dezinformacija, jer ulaznica još ima i to za sve sektore osim za severnu tribinu.

Prema preseku urađenom u petak do 16 časova, rasprodato je oko dve trećine zdanja crno-belih.

Blagajna na stadionu Partizana biće otvorena i na dan derbija do 18 časova.

PRODAT KONTIGENT KARATA NA “MARAKANI”Iz Crvene zvezde su u petak obavestili sve navijače da je rasprodat dobijeni kontigent ulaznica, a blagajne su bile zatvorene.

Ipak, pristalice crveno-belih mogu na drugim mestima da dođu do karata i svakako da se očekuje dobra podrška igračima iz Ljutice Bogdana.

Ostavi poruku