NOVI SAD – U Novom Sadu noćas je demilirano nekoliko lokala čiji su vlasnici Albanci, prenosi Radio 021.

Demolirana je pekara „Evropa“, koja se nalazi na Bulevaru Cara Lazara, pekara „As Pek “ je izgorela, a kamenovan je i lokal „Baš ćevap“.

Kako prenosi Radio 021 „As Pek“ u Rumenačkoj 7 je skoro potpuno izgoreo unutra pošto je u pekaru ubačen molotovljev koktel.

Objekat je sada zatvoren, a vatrogasci su intervenisali sa dva vozila i nekoliko vatrogasaca i sprečili da požar zahvati okolne lokale i stanove.

U pekaru „Evropa“ na Bulevaru cara Lazara grupa huligana je oko dva sata posle ponoći upala i vređala radnice po nacionalnoj osnovi.

Potom su bacili nekoliko kamenica na izlog.

Radnice su inače bile srpske i mađarske nacionalnosti, prenosi taj radio.

Za sada se ne zna da li su u pitanju isti počinioci.

OŠTEĆENE TRI PEKARE U VRŠCU Tri pekare u Vršcu oštećene su noćas i pričinjena je manja materijalna šteta, ali nema povređenih, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić. Policija je trenutno na licu mesta i obavlja uviđaj, dodao je on, nakon čega će biti poznato više detalja o ovim događajima. Kako prenosi portal eVršac.rs nepoznati počinioci noćas su kamenicama polupali izloge, rashladne vitrine i reklame na tri pekare u Vršcu čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti. Demolirane su pekare u Ulici Nikite Tolstoja, na uglu Drugog oktobra i Zelengorske i u Dvorskoj ulici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predstavnicima Policijske uprave Novi Sad obići će danas nekoliko novosadskih pekara koje su bile meta napada vandala u prethodnim danima.

Tokom dana, kako se dodaje u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, planiran je obilazak pekara Evropa, As Pek, Baš ćevap i Vojvođanka.

I u toku jučerašnjeg dana vandali su napali nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci.

U Novom Sadu kamenovana je pekara „Vojvođanka“ u ulici Petra Drapšina u Novom Sadu, a u Somboru je spaljena pekara „Dva brata“, dok je na pekaru u Staroj Pazovi bačena je bomba.

Policija se ovim povodom nije izjašnjavala.

Napade su juče osudili predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Pokrajinski ombudsman, Liberalno demokratske partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Ostavi poruku