LET drona sa zastavom takozvane velike Albanije na utakmici u Humskoj u režiji ekstremista, koji je najpre izazvao opšti metež na stadionu, a kasnije i diplomatski rat na relaciji Beograd – Tirana, za albanskog selektora, Italijana Đovanija de Bjazija je samo – mala šala?! U intervjuu za italijanski list „Gazeto delo sport“, 58-godišnji trener je izneo krajnje pristrasno viđenje dešavanja na meču kvalifikacija između Srbije i Albanije, koje predstavlja kombinaciju bezobrazluka i neupućenosti u političke odnose koji vladaju na ovim prostorima.

Vrhunac svega predstavlja De Bjazijeva izjava da ne shvata zbog čega je letelica izazvala toliki bes kod domaćina. – Ne mislim da je puštanje drona bila opasna ideja.

Ja sam to video kao malu šalu – rekao je De Bjazi. – A posle prekida, plašio sam se da će nas srpski policajci prebiti, pošto su po svaku cenu hteli da kod nas pronađu daljinski upravljač od drona.

Oni su time hteli da na neki način opravdaju svoju nesposobnost da održe red na stadionu.

Italijan ističe da nije bilo uslova da se utakmica nastavi posle 41. minuta jer su na teren padale kamenice i drugi tvrdi predmeti. – Mogao je neko i da pogine.

Posle svega, delegati UEFA su mi se izvinili, dok Dik Advokat ništa nije rekao.

Moram da istaknem i da sama UEFA ima odgovornost za sve jer nije razdvojila Srbija i Albaniju u grupi.

Takođe, red je da kažem da su pojedini srpski igrači bili krajnje korektni, a tu mislim na Kolarova, Matića i Ivanovića, koji su smirivali situaciju – istakao je albanski selektor. SVI USLOVI DA BUDE 0:3ĐOVANI de Bjazi je istakao da očekuje da UEFA registruje utakmicu 3:0 za Albaniju.- Postoje svi uslovi za takvu odluku.

U prilog tome ide i iskustvo posle meča u Đenovi – podsetio je De Bjazi na susret Italije i Srbije, koji je službenim rezultatom pripao „azurima“.

Ostavi poruku