INCIDENTI na utakmici Albanija – Srbija stavili su poseban akcenat na bezbednost pred predstojeći 147. večiti derbi.

Utakmica koja bez obzira na vreme i okolnosti uvek nosi prefiks „visokog rizika“ iziskuje maksimalnu mobilnost svih bezbednosnih struktura.

Tako je i sada, a na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici oba kluba, saveza i MUP, ustanovljeni su detalji organizacije predstojeće svetkovine srpskog fudbala.

ILIĆ KAO KOSTIĆ MNOGE rekorde je poslednjih godina oborio kapiten Partizana Saša Ilić, a uskoro će izvesno „pasti“ još jedan.

Najiskusniji fudbaler crno-belih će, ukoliko se nađe na terenu, upisati 23. večiti derbi u karijeri, čime će se izjednačiti na večitoj listi sa Borom Kostićem i preostaje mu još samo da „zaobiđe“ Momčila Vukotića koji je bio akter 25 derbija. – Biće angažovan maksimalan broj ljudstva kako bi sve na stadionu i oko njega proteklo u najboljem mogućem redu.

To je više od 800 redara, dok će policija, po liniji rada koju praktikuje, odrediti broj svojih pripadnika za obezbeđenje aktera predstojećeg derbija – kaže komesar za bezbednost Partizana Živko Šljukić. Na sastanku posvećenom organizaciji predstojećeg derbija bilo je reči o svemu što bi moglo da predstavlja i najmanju pretnju za bezbednost, a Šljukić napominje da će značajnu ulogu imati i sami navijači. – Mi ćemo učiniti sve što je do nas da sve protekne u najboljem redu.

Apelujem na građane, navijače i jednog i drugog tima da se ponašaju u okviru predviđenih normi i bodre svoje timove.

Na taj način će i redarima i policiji posao biti olakšan – završio je Šljukić.

Ulaznice za 147. večiti derbi moći da se kupe danas od 10 do 18 časova na blagajnama stadiona u Humskoj, kao i na „Marakani“ isključivo za severnu tribinu.

Na dan utakmice karte će se nalaziti u prodaji od 10 časova do početka derbija.

Ostavi poruku