MLADA reprezentacija Srbije ostvarila je senzacionalan uspeh plasmanom na EP u Češku 2015,koji je, nažalost, medijski ostao u drugom planu zbog prekida meča A tima sa Albanijom.

Mukotrpni put „orlova“ selektora Radovana Ćurčića završio se u baražu sa Španijom, gde su na kolena bacili aktuelnog prvaka Evrope i to usred Kadiza.

Više od 40 fudbalera prodefilovalo je kroz poslednje dve godine, čak šestorica su postali deo A tima, a silne povrede, kartoni, maleri samo su jačali i stručni štab i igrače.

To su na jučerašnjoj svečanoj konferenciji potvrdili Ćurčić, njegovi saradnici Srđan Vasiljević, Branko Vukašinović, Nenad Cvetković i Zoran Ljujić, kao i igrači Marko Petković i Darko Brašanac.

GOSTI “SPORTA“ I “NOVOSTI“ KOMPLETAN stručni štab mlade reprezentacije, na čelu sa selektorom Radovanom Ćurčićem i dvojicom igrača, kapitenom Markom Petkovićem i Darkom Brašancem, bili su juče gosti Kompanije „Novosti“ i redakcije DSL „Sport“.

Heroji uspeha koji je imao odjeka u fudbalskoj Evropi, iskoristili su priliku da Kompaniji „Novosti“ čestitaju 61. rođendan, istovremeno se zahvale DSL „Sport“ na iskrenoj medijskoj podršci tokom kvalifikacionog puta do EP, a pogotovo u mečevima sa Španijom. – Neću da podležemo euforiji, da se zalećemo sada sa izjavama da ćemo se boriti za titulu jer je i sam plasman među osam najboljih selekcija u Evropi sjajan uspeh.

Iako imamo osam meseci pred nama, pripreme počinjemo odmah.

Mada se nama zbog brojnih malera dosad dešavalo da menjamo planove u hodu.

Kad smo počeli da radimo, prvi cilj je bio plasman u baraž.

Kad smo tu stigli, želeli smo na EP, a sad je cilj da prođemo grupu i plasmanom u polufinale obezbedimo odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016 – istakao je Ćurčić.

Sjajna hemija unutar stručnog štaba koji je sa Ćurčićem bio i za vreme njegovog vođenja A tima, postojala je i između igrača.

Mnogi često nisu igrali u klubovima, a briljirali su u mladoj. – Momci su izneli sav teret i oni su najzaslužniji za uspeh.

Uspevali su da se motivišu, izvlačili su maksimum iz sebe, imali želju i karakter pobednika.

Odnosom i kvalitetom igre zaslužili su prolaz.

A reprezentacija je uvek bila prioritet i ostaće tako, čak i za EP u Češkoj, ističe selektor.- Srećom, termini se ne poklapaju, A tim igra 13. juna meč kvalifikacija, a EP traje od 17. do 30 juna.

Videćemo na koga ćemo moći da računamo, ali smo mi ponosni što danas imamo šest igrača iz mlade u A timu, a imaćemo ih bar 10 za godinu-dve.

Mi smo servis A tima, znamo prioritete, tako smo se i ponašali. Ćurčić ide na zasluženi odmor do 6. novembra, kad će biti održan žreb za EP u Pragu.

Domaćin Češka je nosilac grupe A, Engleska kao selekcija sa najboljim koeficijentom biće lider grupe B.

Italija i Nemačka su u povlašćenom šeširu, a Srbija, Portugalija, Švedska i Danska u drugom.

PETKOVIĆ: DA SE OPORAVIM…

KAPITEN „orlića“ Marko Petković (Crvena zvezda) pokidao je ukrštene ligamente na prvom meču sa Špancima, a na operaciju će tokom sledeće nedelje, verovatno u Italiju. – Najveća želja mi je da se oporavim do Evropskog prvenstva.

Ponosan sam što sam predvodio ovaj tim.

Nervirao sam se u prvih 15 minuta u Kadizu, ali sam kasnije znao da ćemo izdržati.

Zaigralo mi je srce kod one šanse Španaca posle 1:1, ali je Dmitrović na sreću sjajno intervenisao.

Ostavi poruku