Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da bi Evropska fudbalska unija (UEFA) ozbiljno trebalo da se pozabavi prekidom utakmice protiv Albanije i dodao da je ponosan ponašanjem njegovih igrača tokom incidenata.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije prekinuta je u 41. minutu nakon što se iznad stadiona u Humskoj pojavila bespilotna letelica, dron, za zastavom tzv.

Velike Albanije. – Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda.

Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru.

Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture – rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je dodao da ostaje žal što Srbija nije dobila priliku da do kraja utakmice ostvari izuzetno značajnu pobedu pred svojim navijačima. – Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj – poručio je Advokat.

UEFA je pokrenula istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće doneta 23. oktobra.

Ostavi poruku